Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Να γίνει το βήμα προς την κάλυψη

Με όλες τις δυνάμεις και χωρίς λεπτό αναξιοποίητο οι Κομματικές Οργανώσεις παίρνουν τα μέτρα που θα τις φέρουν πιο κοντά στην κάλυψη

Τις λιγοστές μέρες που απομένουν για την ολοκλήρωση της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, οι Κομματικές Οργανώσεις προσανατολίζονται, με τη λήψη έκτακτων μέτρων, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καλυφτεί το κενό που τις χωρίζει από την υπερκάλυψη του πλάνου τους.

Το καμπανάκι χτυπάει, ώστε η καθυστέρηση που υπάρχει να δώσει τη θέση της στην αποφασιστικότητα, προκειμένου να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα μετρήσιμα βήματα στην κάλυψη του πλάνου.

Η Αχτίδα 5ου - 6ου Διαμερίσματος της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, την τελευταία βδομάδα έλαβε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και δισταγμοί και η ανοδική πορεία του Κόμματος να καταγραφεί στην κάλυψη του πλάνου. Τη Δευτέρα η Αχτίδα κάλυψε το 76,7% του πλάνου της και με τα μέτρα που έλαβε κρίνει ότι το πλάνο θα έχει καλυφτεί στις 29 του Δεκέμβρη, ενώ υπάρχουν περιθώρια για υπερκάλυψη.

Οπως εξηγεί, ο Γιάννης Μερεντίτης, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής του 5ου - 6ου Διαμερίσματος, «συνεδρίασε έκτακτα η Αχτιδική Επιτροπή με θέμα τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Οργάνωση για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Βρισκόμαστε στην τελευταία φάση και πήραμε μια σειρά μέτρα για την υπερκάλυψη του πλάνου της Αχτίδας, αλλά και για να μη μείνει καμία Κομματική Οργάνωση που να μην καλύψει το δικό της πλάνο». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αντίστοιχες συνοικιακές Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, βρίσκονται ένα βήμα πριν την κάλυψη του πλάνου τους ή το έχουν ήδη υπερκαλύψει. Το 124,8% του πλάνου έχει καλύψει ο Τομέας 5ου - 6ου Διαμερίσματος ενώ ο Τομέας της Γκράβας έχει καλύψει το 92,36%. Αποτελέσματα τα οποία ενισχύουν την αισιοδοξία και προβάλλουν τις δυνατότητες για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ο Γ. Μερεντίτης τονίζει ότι «η κάλυψη δεν είναι απλά ένα καθήκον που πρέπει να υλοποιηθεί, αλλά μια προϋπόθεση για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, είναι μια μάχη με ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις πέραν της οικονομικής πλευράς». Και υπογραμμίζει ότι είναι «ζήτημα τιμής απέναντι στο Κόμμα να καλύψουμε το πλάνο μας».

Οι Κομματικές Οργανώσεις είναι αποφασισμένες ότι η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης «θα πρέπει να είναι μια πρώτη χειροπιαστή απάντηση, ένα πρώτο χαστούκι σε όλους όσοι σκέφτονται ότι με αντικομμουνιστικά μνημόνια, με συκοφαντίες και ψέματα μπορούν να σπιλώσουν τη μεγαλειώδη και μοναδική ιστορία και συνεισφορά του κομμουνιστικού κινήματος στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Θα είναι μια ηχηρή απάντηση σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να κλονίσουν τους δεσμούς αίματος του ΚΚΕ με τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, πολύ περισσότερο ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να φοβίσουν τους κομμουνιστές».

Μαζικές εξορμήσεις

«Ολα αυτά τα αντικομμουνιστικά μνημόνια, οι τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, οι προτάσεις του ΣΕΒ στους συνεταίρους τους για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων με πρόσχημα τους ανέργους, που είναι φρούτο του συστήματός τους, η προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής με τη "βοήθεια του Θεού", η λιτότητα που προβλέπεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάνουν πιο επιτακτική και αναγκαία την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Ολα αυτά αποφασίσαμε να τα συζητήσουμε τις μέρες που μένουν πλατιά και θαρρετά με τους εργαζόμενους και να ζητήσουμε να ενισχύσουν το ΚΚΕ και οικονομικά», τονίζει ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής.

«Παράλληλα - συνεχίζει - λάβαμε μια σειρά πιο συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να μαζευτούν οι τελευταίες συνδρομές των κομματικών μελών, να δώσουν όλα τα μέλη κόκκινα μεροκάματα, να μην υπάρξει κανένα στέλεχος που δε θα καλύψει το ατομικό του πλάνο, ζήτημα που έχει γενικότερη σημασία για την Οργάνωσή μας. Να συζητηθούν και να βοηθηθούν συγκεκριμένα οι σύντροφοι που είναι χαμηλά στην κάλυψη του ατομικού τους πλάνου, οι σύντροφοι που δυσκολεύονται ή διστάζουν να απευθυνθούν στον κόσμο. Χρεώσαμε μια σειρά στελέχη να βοηθήσουν τις οργανώσεις που είναι πιο πίσω στην κάλυψη του πλάνου τους. Πήραμε μέτρα για να φτάσουμε στο σύνολο των οπαδών μας, καθώς εκτιμήσαμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι οπαδών όπου δεν έχουμε ακόμα απευθυνθεί. Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει μια σειρά μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς στην περιοχή, σε χώρους που έχουμε ανοίξει δουλιά το προηγούμενο διάστημα, σε νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, βιοτεχνίες με εργαζόμενους μετανάστες, όπου ανοιχτά με το κουπόνι στο χέρι θα ζητήσουμε να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

Οπως επισημαίνει ο Γ. Μερεντίτης, «η πείρα μέχρι τώρα έχει δείξει ότι αρκετός κόσμος που έχει ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα μας είναι εργαζόμενοι που έχουν διαφορετικές πολιτικές επιλογές. Παρ' όλα αυτά όμως αισθάνονται το ΚΚΕ σαν το δικό τους κόμμα, που είναι πιο κοντά στα προβλήματά τους, στις αγωνίες τους. Τα δίνουμε όλα για την κάλυψη του πλάνου. Στα στελέχη και τα μέλη του Κόμματος υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας και φανατισμού από τις τελευταίες εξελίξεις και είμαστε σίγουροι ότι θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ