Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... παρατηρητικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η παρατήρηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και, μάλιστα, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, για τις δημοσκοπήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Τίποτε - λέει - δεν μπορεί να δημιουργήσει στον κόσμο αισιοδοξία...

Κάτι μας λέει ότι αυτή η εκτίμηση μόνο ευτυχισμένο δεν κάνει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Οπως και να 'χει, με μια τέτοια, απόλυτου χαρακτήρα, δήλωση, όλους τους «παίρνει η μπάλα».

Πόσο δε μάλλον όταν παρατηρήθηκε και σχολιάστηκε η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από την αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως, και ο Κώστας Σημίτης είναι εκτός πραγματικότητας, αν πιστεύει - όπως δείχνουν οι απόψεις του - ότι ο μέσος Ελληνας ...αναπολεί χαμογελώντας το παρελθόν της πρωθυπουργίας του.

Μάλλον οι περισσότεροι κατανοούν σιγά σιγά και, μάλιστα, στην πράξη, ότι τα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι η συνέχεια του χτες, στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μίλησε χτες για σταμάτημα της ομηρίας τους λόγω των ενισχύσεων που δίνονται στους δήμους;

Φαίνεται πως η κυβέρνηση λύνει το πρόβλημα όπως το έλυσε και στην περίπτωση των συμβασιούχων στις δημόσιες επιχειρήσεις. Με την υπαγωγή τους στις «εκτιμήσεις» των διοικήσεων των οργανισμών, που, βέβαια, οδηγούν σε ...περικοπές και νέες στρατιές εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Οσο για τα οικονομικά των δήμων οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης καλύτερα θα ήταν να σιωπούν, αφού τις μέρες αυτές συζητείται και ο προϋπολογισμός. Ψίχουλα δίνονται για μια ακόμη χρονιά. Οσο για τα χρέη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προφανές ότι ...γίνονται και πάλι «γαργάρα»!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ