Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πρωθυπουργική... σύζυγος

Η Κα Σέριλ Μπλερ, σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού, είναι δικηγόρος. Και δε γνωρίζουμε, βέβαια, τις επιστημονικές δυνατότητες και δικηγορικές ικανότητές της, αλλά, δε νομίζουμε ότι σ' αυτές υπολογίζουν κυρίως οι εταιρίες των Βρετανών και Τουρκοκυπρίων δικηγόρων, που ζήτησαν τη συνεργασία της. Οι τελευταίες έχουν αναλάβει υποθέσεις Βρετανών οι οποίοι έχουν αγοράσει ελληνοκυπριακές ιδιοκτησίες που βρίσκονται στα κατεχόμενα και τις έχουν σφετεριστεί Τουρκοκύπριοι. Οι Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες, όμως, έχουν προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου και επίκειται η εκδίκαση μιας σειράς ανάλογων υποθέσεων.

Η πρώτη υπόθεση, στην οποία η Σέριλ Μπλερ θα προσφέρει τη συνδρομή της είναι αυτή του βρετανικού ζεύγους Οράμς, που ανέγειραν κατοικία στην περιουσία του Μελέτη Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο. Η αμοιβή της για κάθε υπόθεση θα ανέρχεται στο σεβαστό ποσό των 50.000 στερλινών (75.000 ευρώ).

Κατά τ' άλλα, οι επιτελείς του Βρετανού πρωθυπουργού βεβαιώνουν πως η δραστηριότητα της πρωθυπουργικής συζύγου είναι προσωπική της υπόθεση και δε σημαίνει αλλαγή στην πολιτική γραμμή της βρετανικής κυβέρνησης. Προφανώς, ούτε καν το γνωμικό, περί της συζύγου του Καίσαρα, δε γνωρίζουν στην Ντάουνιγκ Στριτ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ