Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανασχηματισμός υπέρ των «μεταρρυθμίσεων»

Τη δρομολόγηση της αναθεώρησης του Συντάγματος αναμένεται να ανακοινώσει απόψε στη Βουλή ο Κ. Καραμανλής

Στην αποτελεσματικότερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελεί τον ύψιστο στόχο, θα είναι αφιερωμένος ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Καραμανλή, που μετατίθεται μάλλον για τον ερχόμενο Μάρτη.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ξανά, χτες, έναν κύκλο συνεργασιών και επαφών με τους υπουργούς, προφανώς για να διασκεδάσει τις ανησυχίες και την «ανασφάλειά» τους, αλλά κυρίως για να «μην κάνει κοιλιά» ο ρυθμός υλοποίησης του κυβερνητικού έργου τους επόμενους μήνες, κάτω από το βάρος του συντηρούμενου κλίματος της ανασχηματισμολογίας. Μήνυμα στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να στείλει και με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ενώ το πρωθυπουργικό «βαρύ πυροβολικό» θα αποτελέσει -σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες - η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ουσιαστικά θα επαναλάβει τη στοχοπροσήλωσή του στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι είναι «εντολή των πολιτών» και διαβεβαιώνοντας ότι «είναι σίγουρη η επιτυχία»...

Την ίδια στιγμή όμως βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διαγκωνισμοί για το παζλ του αναμενόμενου ανασχηματισμού, με «κομβικό ζήτημα» την είσοδο της Ντ. Μπακογιάννη στο κυβερνητικό σχήμα και την ανάδειξη του «αντικαταστάτη» της στο Δήμο Αθηναίων. Το θέμα τέθηκε χτες από τον υπουργό Υγείας, Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος ενδιαφέρεται να ξεκαθαρίσει έγκαιρα το σκηνικό. Εξερχόμενος χτες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από συνεργασία με τον Κ. Καραμανλή, ο Ν. Κακλαμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού σημείωσε ότι το ζήτημα της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία το έχει «κατ' αρχήν» συζητήσει με τον πρωθυπουργό το καλοκαίρι και θα το ξανασυζητήσει μαζί του όταν έρθει η ώρα, φρόντισε να ρίξει το μπαλάκι προς την πλευρά της δημάρχου λέγοντας: «Και η ώρα θα είναι όταν κατ' αρχήν η κα Μπακογιάννη δημοσίως πει τι θα κάνει». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ντ. Μπακογιάννη περιμένει κάποιο «σινιάλο» και «πρόσκληση» από το Μέγαρο Μαξίμου και αποφεύγει τις «μονομερείς κινήσεις». Είναι ενδεικτικό ότι δήλωνε προχτές σε τηλεοπτικό κανάλι ότι δεν της έχει γίνει πρόταση να μπει στην κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφήνει να «σέρνεται» η διαδοχολογία (2009-03-28 00:00:00.0)
«Σινιάλο» για νέα αντιλαϊκή επίθεση (2008-12-30 00:00:00.0)
«Αναβρασμός» ενόψει ανασχηματισμού (2008-12-18 00:00:00.0)
Νέα αντιλαϊκά μέτωπα και κινήσεις «εκτόνωσης» (2008-09-18 00:00:00.0)
Φουντώνει η ανασχηματισμολογία (2006-01-24 00:00:00.0)
«Ζυμώσεις» για δημοτικές εκλογές (2005-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ