Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα αντιλαϊκά μέτωπα και κινήσεις «εκτόνωσης»

Νέα μέτωπα στο διαρκή πόλεμο κατά των εργασιακών δικαιωμάτων φροντίζει να ανοίγει συνεχώς η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αναζητεί απεγνωσμένα τρόπους να ανακόψει τη φθορά και να βελτιώσει την «εικόνα» της...

Πρωτοβουλίες για να ανακόψει τη ραγδαία φθορά της αναζητεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση, πασχίζοντας ταυτόχρονα να πείσει ότι δεν εξάντλησε το «πολιτικό της κεφάλαιο» και είναι χρήσιμη για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση ανοίγει νέα μέτωπα στο διαρκή πόλεμο κατά των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, όπως έκανε χτες με την ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής». Παράλληλα, αναζητεί τρόπους να εξωραΐσει την εικόνα της, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αναζωπύρωση των φημών και των σεναρίων για επικείμενο ανασχηματισμό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. Επιπλέον λόγος είναι η κατάσταση «νευρικής κρίσης» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, που αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να σύρεται σε μία ακόμα κίνηση «εκτόνωσης» και «ανατροπής του αρνητικού κλίματος». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως ήταν αναμενόμενο, είπε χτες πως δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, παραπέμποντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ωστόσο, το χαρτί του ανασχηματισμού εξετάζεται πλέον σοβαρά καθώς οι μέχρι τώρα κινήσεις εκτόνωσης (αποπομπή Γ. Βουλγαράκη και αναστολή δημοσιογραφικής δραστηριότητας της συζύγου του Θ. Ρουσόπουλου) δε φαίνεται να αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να ικανοποιούν και το κομματικό «ακροατήριο».

Ο Γ. Σουφλιάς, μετά από συνεργασία που είχε χτες με τον Κ. Καραμανλή, είπε ότι «δε βλέπει τώρα» ανασχηματισμό, αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό που «βλέπει την κατάσταση και ενεργεί αναλόγως». Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δε βλέπει για ποιο λόγο να παραιτηθεί ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ για τη βελτίωση του κλίματος είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί με καλύτερη και περισσότερη δουλειά.

«Ανεξαρτήτως κλίματος, η ΝΔ έχει αναλάβει την υποχρέωση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της, όπως την εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο Β. Μεϊμαράκης, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι γίνονται κινήσεις κατανόησης και εκτόνωσης της κατάστασης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Ευρ. Στυλιανίδης, απέδωσε το αρνητικό κλίμα στον «ψυχολογικό πόλεμο που γίνεται από τα Μέσα, από ένα τμήμα του δημοσιογραφικού κόσμου που επιδιώκει να υποκαταστήσει την αξιωματική αντιπολίτευση»...

Νέο «χτύπημα» Πολύδωρα

Νέα αναστάτωση όμως προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η χτεσινή παρέμβαση του «απρόβλεπτου» Β. Πολύδωρα, επαναφέροντας εκ νέου στο προσκήνιο το εσωκομματικό ζήτημα. Ο πρώην υπουργός, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, είπε ότι «δε βλέπει διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο της κυβέρνησης». Προχώρησε όμως ακόμα περισσότερο και επικαλούμενος τα «25ράκια» που παίρνουν τα δύο μεγάλα κόμματα στις δημοσκοπήσεις άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχετε καταλάβει ότι το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, οι επιχειρηματίες, τα golden boys ("χρυσά αγόρια") φέρανε κάτι καινούριο; Τη συμφωνία η οποία μπορεί να έρθει και με κρίση», φέρεται να είπε. Δε δίστασε μάλιστα να εξαπολύσει βολές και κατά του Κ. Καραμανλή λέγοντας ότι προσχώρησε στο σύστημα υιοθετώντας τις δύο πρακτικές με τις οποίες αναδεικνύονταν οι αυτοκράτορες στις ρωμαϊκές λεγεώνες: Την ομοφωνία και τη διά βοής αποδοχή.

Για την υπόθεση Βατοπεδίου είπε ότι έγιναν προκλητικά πράγματα, δηλώνοντας ότι καλύπτεται από το πόρισμα Σανιδά, εκτός από το σημείο ότι παραπλανήθηκαν οι υπουργοί, το οποίο θεωρεί ως σαρκασμό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ