Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΑΓΩΝΙΑ

«ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ»; «Από τον διαπρεπή αμερικανό οικονομολόγο Πολ Κρούγμαν έως τους σχολιαστές του ευρωπαϊκού τύπου και των μαρξιστικών ιστοσελίδων όλοι συμφωνούν ότι κάτι στραβό υπάρχει στον αμερικανικό καπιταλισμό. «Πρόκειται για την πίσω πλευρά του "αμερικανικού ονείρου": τον αμερικανικό εφιάλτη. Αν και κάποτε θεωρούνταν αδιανόητο, η βιομηχανία παρακολουθεί την πτώση του ενός "Τιτάνα" μετά τον άλλο» σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα "Ρεπούπλικα". Και προσθέτει: "είναι ένα παράδειγμα της επικράτησης και αναπόφευκτης αν και αναγκαίας καταστροφής που ακολουθεί όταν ένα ενθουσιώδες τρελό σύστημα χωρίς ηθικές αναστολές μετατρέπει ζητιάνους σε δισεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους σε ζητιάνους» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ: «Οι τραπεζίτες δεν αποκλείουν σύντομα μεγάλες αυξήσεις, οπότε τα επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια που συνδέονται με το eυribor μήνα (4,52% χθες) τριμήνου (4,96%) ή εξαμήνου (5,18%) θα πλησιάσουν ακόμα και το 7% (...) χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε τραπεζίτης (...) αν αυξηθεί το επιτόκιο στο στεγαστικό ή το καταναλωτικό δάνειο ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος που κινείται οριακά θα έχει πρόβλημα διότι δε γίνεται να ζητήσει από τον εργοδότη του αύξηση μισθού πχ 30 ευρώ για να καλύψει την άνοδο της δόσης στο στεγαστικό του» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ: «Τοξικός εφιάλτης σε πλαστικά (...) η ουσία βισφαινόλη Α που χρησιμοποιείται ευρέως σε μπιμπερό, μπουκάλια νερού και αναψυκτικών διπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας και διαβήτη. Πιο ευάλωτα βρέφη και νήπια (...) η βισφαινόλη Α ένα από τα μεγαλύτερα στην παραγωγή και τη χρήση χημικά στον κόσμο είναι πλέον ανιχνεύσιμη σε εννέα στους δέκα ανθρώπους, υπογραμμίζει η επικεφαλής της μελέτης Ταμάρα Γκαλογουέι, ερευνήτρια στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Εξτερ» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ