Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκριτικός εορτασμός

Στις δωρεάν μετακινήσεις με τα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας και σε διάφορες φιέστες, εξαντλούνται κάθε χρόνο οι κυβερνητικές ...πρωτοβουλίες επ' ευκαιρία της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο».

Ετσι και για φέτος, η κυβέρνηση αποφάσισε να είναι «ελεύθερες» την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Σεπτέμβρη, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Επί της ουσίας, βέβαια, πρόκειται για «τζάμπα» απόφαση, η οποία απηχεί επακριβώς και τον «τζάμπα» (με την έννοια του ανώφελου) χαρακτήρα που έχει κάθε χρόνο ο - ούτως ή άλλως - υποκριτικός εορτασμός για τη «Μέρα Χωρίς ΙΧ».

Και είναι υποκριτικός ο εορτασμός, επειδή ακριβώς η πολιτική που ακολουθείται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενθαρρύνει - αν όχι πριμοδοτεί - και εδραιώνει την καθημερινή χρήση του ΙΧ και όχι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος οι κυβερνώντες τους υποκριτικούς εορτασμούς. Οσο παραμένουν υποβαθμισμένες οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, τόσο θα αυξάνεται η κυκλοφορία των ΙΧ και κατά συνέπεια όλο και θα οξύνεται το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγάλων αστικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ