Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαφωνεί... επί της διαδικασίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΣΥΝ εμφανίζεται πολέμιος του «Καποδίστρια 2» επί της ...διαδικασίας. Σε δήλωσή του ο Θ. Γκοτσόπουλος, εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ... ανακάλυψε ότι «παράταξη που ηγείται ο κ. Κακλαμάνης εγκαταλείπει τα αυτοδιοικητικά της στοιχεία και ταυτίζεται απόλυτα με την κομματική γραμμή και την κυβερνητική πρακτική». Ετσι, διαφωνεί με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΚΕ (ΝΔ) να ανοίξει διάλογο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.

Χαρακτηρίζει τον «Καποδίστρια 2», απλά, «κολοβή μεταρρύθμιση απλών συνενώσεων - συγκολλήσεων δήμων χωρίς καμία αλλαγή στη λειτουργία τους και την οικτρή οικονομική τους κατάσταση». Μάλιστα, δηλώνει την αντίθεσή του στα σχέδια αυτά, ενώ υπενθυμίζει ότι απ' το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ του Ιούνη, είχε διαφωνήσει, «διαπιστώνοντας τη στροφή της πλειοψηφίας από τις θέσεις της Κυλλήνης»!

Τότε, στην Κυλλήνη, οι δήμαρχοι που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ ζήτησαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ασκήσει πολιτικές και να πάρει αρμοδιότητες που αφορούν πολιτική προστασία, πρόνοια, προληπτική ιατρική, απασχόληση μέσα από την αύξηση της μερικής απασχόλησης και τη διαιώνιση της εργασιακής ανασφάλειας. Εθεσαν, δε, ως προϋπόθεση την «εφαρμογή της φορολογικής αποκέντρωσης», δηλαδή να μπορούν να εισπράττουν φόρους από τους εργαζόμενους. Μια χαρά συμφωνούσε, δηλαδή, στα σχέδια για τη νέα διοικητική δομή της χώρας.

Τώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ υποστηρίζει ότι διαφωνεί και θέτει θέμα ικανοποίησης των «τρεχουσών οικονομικών αναγκών της Αυτοδιοίκησης». Γενικόλογα λέει ότι «η λογική του εκσυγχρονιστικού νεοσυγκεντρωτισμού που προωθείται θα καταφέρει βαρύ πλήγμα στις τοπικές κοινωνίες και πρέπει αγωνιστικά να το εμποδίσουμε».

Για την ουσία του ζητήματος δε λέει τίποτα. Δεν τον πειράζει που θα διαμορφωθεί ένας διοικητικός χάρτης για τη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου και τη διείσδυσή του σε νέους τομείς (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια). Αυτά είναι ...λεπτομέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ