Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Αντλούμε διδάγματα, εφορμούμε στο μέλλον

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Μια μεγάλη γιορτή, με πολιτικό περιεχόμενο και στόχευση στο μέλλον μας, το σοσιαλισμό, το μέλλον εκείνο που πρέπει να κατακτήσουμε. Μια μεγάλη γιορτή της νεολαίας και των εργαζομένων, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Μια γιορτή προς τιμήν του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Που μετρούν την πλούσια πείρα των 90 χρόνων ασίγαστης δράσης των κομμουνιστών. Που αντλούν από την πείρα αυτή χρήσιμα και αξιόλογα διδάγματα και τα αξιοποιούν στην πράξη, στη χάραξη της πορείας για το μέλλον, στην ένταση της ταξικής πάλης, στον αγώνα για να αλλάξει χέρια η εξουσία, στη μάχη για το σοσιαλισμό.

Πολιτική - πολιτιστική πρόταση.

Στο επίκεντρο του Φεστιβάλ είναι η προσπάθεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη χειραφέτηση της νεολαίας. Ολόκληρο το τετραήμερο είναι πλημμυρισμένο από συζητήσεις για την πολιτική επικαιρότητα και για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Είναι γεμάτο δραστηριότητες που προάγουν τη συλλογικότητα και τη φρεσκάδα της νεανικής δημιουργίας, γιατί το Φεστιβάλ είναι πολιτική - πολιτιστική πρόταση στάσης ζωής. Είναι πλούσιο σε μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και καλλιτεχνικές δράσεις, από τα πιο προοδευτικά στοιχεία, παραστάσεις που αναδεικνύουν πλευρές της ιστορίας και του κινήματος, δραστηριότητες που εμπεριέχουν την ενεργητική στάση ζωής.

90 χρόνια ΚΚΕ - 40 χρόνια ΚΝΕ.

Στην καρδιά του Φεστιβάλ απλώνεται ολόκληρη η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, ως της πρωτοπορίας στον προσανατολισμό και την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού μας. Μια περιήγηση στην αλήθεια, στην πραγματική ιστορία, εκείνη που γράφτηκε με αίμα, με θυσία, με αισιοδοξία και αυταπάρνηση. Γιατί συστατικό της στοιχείο είναι ότι κοιτάει μακριά. Ολα αυτά τα χαρακτηριστικά, που καθιστούν το Κόμμα και τη Νεολαία του μπροστάρηδες και πρωτοπόρους, αποτέλεσαν την έμπνευση για κάθε κατασκευή, κάθε πίνακα, κάθε ζωγραφιά, ταμπλό και φωτογραφία. Στοιχεία, που αποτυπώνουν τη ζωντάνια και τη συλλογικότητα, τη μαχητικότητα και την έμπνευση που δίνει ο δίκαιος ταξικός αγώνας. Και έχουν προκύψει με τον «ιδρώτα» που δίνει με αυταπάρνηση ο κάθε ΚΝίτης, ώστε να δει σήμερα έτοιμη την κόκκινη πολιτεία, να δει τη δουλειά, τη δική του, του συντρόφου του, του φίλου του... Γιατί είναι δικό μας το Φεστιβάλ. Ολων των κομμουνιστών που καθημερινά βρίσκονται στην πρωτοπορία με όπλο την πρωτοπόρα θεωρία για το σοσιαλισμό.


Πρωτοπόρα θεωρία - Πρωτοπόρα δράση.

Το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι ένα μήνυμα άρρηκτα δεμένο με όλη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Από το 1918 και συνεχίζουμε... Μήνυμα σφιχταγκαλιασμένο με τη συνέχιση, ακόμα πιο ώριμα, ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο αποφασιστικά, της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αποδεικνύουν καθημερινά ότι «στων καιρών το πείσμα θα σταθούμε ορθοί».

Γι' αυτό και το κάλεσμα, που απλώνεται εδώ και ένα μήνα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αττικής, είναι κάλεσμα ώστε να είναι αυτή η πολιτική συγκέντρωση πιο μαζική, μαχητική και δυναμική από όλες τις προηγούμενες. Γιατί είναι η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που, πατώντας στην πολύχρονη ιστορία τους, εφορμούν στο μέλλον. Είναι η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που βρίσκεται μπροστά στη διοργάνωση του 18ου Συνεδρίου του.

Για το μέλλον μας το σοσιαλισμό.

Οι πύλες που ανοίγουν σήμερα φιλοδοξούν να καλωσορίζουν δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας. Που θέλουν να δώσουν το «παρών» στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στο γιορτασμό των 90χρονων αγώνων των κομμουνιστών και να σηκώσουν τη γροθιά τους κοιτάζοντας στα επόμενα, στα χρόνια που έρχονται. Χρόνια στα οποία διαγράφονται αυξανόμενες οι δυσκολίες της νεολαίας και της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Γι' αυτό και είναι πιο έντονη η ανάγκη σήμερα κιόλας να κάνει το βήμα, να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα σενάρια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και να ορθώσει τη γροθιά της, συστρατευόμενη με την πάλη για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ