Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ακόμα ψάχνεις

πού είναι ο ιμπεριαλισμός;

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Ψάχναμεκαι μεις να βρούμε τι να σημαίνει άραγε αυτή η σπουδαία πρόταση για την καθιέρωση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», με την οποία μας πιπιλάνε διαρκώς τα μυαλά.

Και ήρθε επιτέλους η ΟΤΟΕ να την προσδιορίσει: 148 ευρώ!

Αυτή είναι η πρότασηγια τους άνεργους που θα διαγραφούν από τις λίστες ανεργίας - άρα θα χάσουν και το επίδομα-ξεφτίλα των 300 ευρώ - όταν θα αρνηθούν προσφορά εργασίας σε οίκο ανοχής. Δεν είναι ανέκδοτο, συνέβη ήδη στη Γερμανία (υπάρχει σχετικό άρθρο σε επόμενη σελίδα του «Ρ»).

Γιατί καταπώς λέει και ο αρμόδιος υπουργός, «τέρμα πια τα παράσιτα. Οι άνεργοι πρέπει να βγουν στο πέλαγος σαν αλανιάρες»!

Οτι οι λέξεις-έννοιες (δηλαδή, ο ίδιος ο πυρήνας της σκέψης του) που χρησιμοποιεί και ο σημερινός υφυπουργός μάς παραπέμπουν στο ανάλογο υπουργού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που κυκλοφορούσε με κιλότες στο κεφάλι και επιδοτούσε τα σκυλάδικα ως «πολιτιστικά κέντρα» δεν είναι τυχαίο.

«Τίμιοι βιοπαλαιστές» στο χώρο του Τύπου, όπως χτες επί ΠΑΣΟΚ, έτσι και σήμερα επί ΝΔ θα βρεθούν αρκετοί για να υποστηρίξουν με πλήθος επιχειρημάτων τις απόψεις κάθε Γιακουμάτου.

Εμείς,ας κρατήσουμε τα στοιχεία: Μία, μόνο, εταιρία έβγαλε καθαρά κέρδη περισσότερα από όλο το χρήμα μιας ολόκληρης χώρας!

Αυτοί που πότισαν σταγόνα σταγόνα τα κέρδη, πρέπει να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με μισό κουλούρι τη μέρα.

Αυτή είναι η αύξηση στις συντάξεις, ενός ασφαλιστικού συστήματος στο οποίο οι «επενδυτές» δεν ακουμπάνε δεκάρα.

Επενδυτές που, με την άνεση ενός Παναγόπουλου, εγκαλούν τους Ακρίτες αυτής εδώ της πατρίδας γιατί τολμούν να καταγγέλλουν τις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων.

Αυτά που γράφει ο Καρκαγιάννης ξεφεύγουν από τα όρια σχολιασμού από αυτήν εδώ τη στήλη. Τα καταγράφουμε απλώς ως ένα αισχρότατο δείγμα παραχάραξης από μια ραγιάδικη αντίληψη και ιστορικού ρεβανσισμού από εκείνο το «ρεύμα αριστερής σκέψης» που ποτέ δε χώνεψε πως η εργατική τάξη της χώρας ακριβώς γιατί υπήρχε ως πρωτοπορία της το ΚΚΕ έκανε εκείνη την έφοδο στους ουρανούς. Αυτό το φάντασμα θα κατατρύχει πολλούς ως και στο φέρετρο.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ