Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ!

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τη γνωστή ΟΠΚΕ, που απ' ό,τι φαίνεται έχει αναλάβει να τρομοκρατεί τους πολίτες, εκδηλώθηκε χτες στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 6.30 το απόγευμα ένστολοι της συγκεκριμένης ομάδας σταμάτησαν στην οδό Δεληγιάννη το μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Αλέκο Χαλβατζή. Τον περικύκλωσαν και απαιτούσαν με απειλητικές διαθέσεις την ταυτότητά του, καθώς και να ψάξουν την τσάντα του. Ο Αλ. Χαλβατζής επέδειξε την ταυτότητα και γνωστοποίησε την ιδιότητά του, ζήτησε διευκρινίσεις και ξεκαθάρισε ότι δε δικαιούνται να ψάξουν την τσάντα του, παρά μόνο στο αστυνομικό τμήμα.

Οι «Ράμπο», μη δίνοντας κανένα χρονικό περιθώριο, κατέληξαν στο συμπέρασμα «αντίσταση κατά της αρχής», άρα βίαια προσαγωγή. Δεν του επέτρεψαν να τηλεφωνήσει και τον έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες. Ο Αλ. Χαλβατζής ζήτησε να μπει στο τζιπ που έφερε διακριτικά της Αστυνομίας και όχι στο μαύρο κλειστό βαν με αριθμό ΥΜΥ 8756, αφού αυτό δεν είχε κανένα διακριτικό. Ομως, οι αστυνομικοί τον «τσουβάλιασαν» στο βαν. Εκεί, συνέχισαν να φωνάζουν και να τον προκαλούν με φράσεις όπως «είσαι προκλητικός», «επιβαρύνεις τη θέση σου». Ο οδηγός μάλιστα σφύριξε στους πίσω χαμηλόφωνα «χτύπα λίγο».

Αμέσως μετά, τον οδήγησαν στο δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων όπου βρίσκεται η Ασφάλεια. Εκεί, οι 4 της ΟΠΚΕ, αλλά και ακόμα ένας ασφαλίτης, τον απειλούσαν με φωνές και φράσεις όπως «δε σας τα μάθανε καλά», «ο αστυνομικός κάνει ό,τι θέλει», «δεν έχεις δικαιώματα», «να πάτε εκεί που έχετε ασυλία» και επέμεναν να ψάξουν την τσάντα. Ο Αλ. Χαλβατζής το αρνήθηκε, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε τηλεφωνήσει ούτε είχε τυπικά προσαχθεί. Στη συνέχεια, του είπαν ότι θα πάει Αυτόφωρο και τον οδήγησαν σε ένα δωμάτιο του ισογείου. Ολη αυτή την ώρα αρνούνταν να του δηλώσουν ποιος είναι ο επικεφαλής τους και ποιο είναι το όνομά του, αντίθετα του απέσπασαν την τσάντα, αλλά επειδή δεν τους επέτρεψε να την ανοίξουν, τον οδήγησαν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος, ονόματι Δημήτρης Μιχαλόπουλος.

Στο γραφείο του αξιωματικού - είχαν περάσει ήδη 45 λεπτά - του επετράπη να κάνει το τηλεφώνημα. Την ίδια στιγμή, ο αξιωματικός πήρε την τσάντα και την έλεγξε. Λίγο αργότερα, στις 7.15 μ.μ. περίπου και αφού προηγουμένως ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας, ο Αλ. Χαλβατζής αφέθη ελεύθερος.

Το θέμα που προκύπτει με αφορμή και αυτό το περιστατικό είναι η ασύδοτη δράση της Αστυνομίας και ειδικά του συγκεκριμένου σώματος με την κάλυψη της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ