Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Εθελοντής υπέρ του «ευρωσυντάγματος»

Εθελοντής στην εκστρατεία των κυβερνήσεων της ΕΕ για την επιβολή του εκτρωματικού «ευρωσυντάγματος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, μη διστάζοντας να φτάσει ακόμα και στην κινδυνολογία.

Μιλώντας χτες το βράδυ στη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν του το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, ο Κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μη επικύρωσης της συνταγματικής συνθήκης, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι «οπισθοδρόμηση της ευρωπαϊκής ιδέας, που θα ενισχύσει τις τάσεις ευρωσκεπτικισμού - μολονότι οι θιασώτες του, δεν αποτελούν παρά μειοψηφία στο σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών»(!).

Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στη νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΕΕ κατά των λαών, μέσω και της στρατηγικής της Λισαβόνας, στο όνομα της επίτευξης υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Προϋπόθεση, είπε, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κοινής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, είναι η επένδυση της ΕΕ «με το αναγκαίο πολιτικό βάρος σε παγκόσμιο επίπεδο» - και άρα πρωτίστως απαιτείται «η εκ νέου επίτευξη των έντονων ρυθμών ανάπτυξης που είχε επιδείξει στο παρελθόν. Η παράμετρος αυτή είναι ουσιώδης και αποτελεί πρωταρχική μέριμνα των οργάνων της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», υποστήριξε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, αναφερόμενος στην ιδιότητα της Ελλάδας ως μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέρθηκε και στη λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν. «Επιδιώκουμε την επίτευξη - το συντομότερο δυνατόν - μιας συμφωνημένης, βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης, με βάση το σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και στο πλαίσιο του κοινοτικού κεκτημένου και των θεμελιωδών αρχών της ΕΕ», σημείωσε.

Ο Κ. Στεφανόπουλος επέλεξε το Βέλγιο για την τελευταία επίσημη επίσκεψη της θητείας του, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ