Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΗΜΕΡΙΑ 148 ΕΥΡΩ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Σε ετήσια βάση τα περυσινά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν στα 25 δισ. δολάρια αντικατοπτρίζοντας το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του και ξεπερνώντας το ΑΕΠ χωρών όπως η Συρία» (η είδηση για τα κέρδη της «EXXON - MOBIL»/«Ρόιτερς»/«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Το δυστύχημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι πως τα 7 ευρώ που πρόκειται να πάρουν έρχονται μετά από μια θύελλα ανατιμήσεων σε βασικά είδη» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: «Ενα πρόγραμμα θέσπισης καθολικών και αποτελεσματικών εγγυήσεων ελαχίστου εισοδήματος, θα κάλυπτε 6,4% του πληθυσμού (700.000 άτομα), θα είχε κόστος 269 εκατομμύρια ευρώ (0,23% του ΑΕΠ) και θα εξασφάλιζε ελάχιστο εισόδημα της τάξης των 148 ευρώ για ένα άτομο και 444 ευρώ (για ζευγάρι με 2 παιδιά) το μήνα» ( από μελέτη - πρόταση της ΟΤΟΕ/«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ: «Ολο και λιγότεροι καταναλωτές ευελπιστούν ότι οι αποταμιεύσεις τους θα αυξηθούν τον επόμενο χρόνο, ενώ όλο και περισσότεροι εκτιμούν ότι η ανεργία θα αυξηθεί» (από την έκθεση της ΕΕ για το οικονομικό κλίμα /«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Η ΑΠΕΙΛΗ: «Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να αρχίσει σύντομα να επιβραδύνεται αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν μπορέσουν να επιφέρουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ανελαστική ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, προειδοποιεί νέα έρευνα οικονομολόγων της ΕΚΤ» («The Wall Street Journal»/ «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Η ΑΝΕΣΗ: «Η καλύτερη εξυπηρέτηση φέρνει ευημερία, το κόμιστρο είναι η μία συνιστώσα και όχι η αποκλειστική που πρέπει να εξετάζουμε» (δήλωση του εφοπλιστή Παναγόπουλου στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: «Η σχετικά νεότευκτη επιχείρηση - εγκαινιάστηκε το 2003 από τον τέως πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη - αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια ύψους 49.796.000 ευρώ. Η οφειλή της προς το ΙΚΑ ύψους 18.000.000 ευρώ δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν κατέβαλε ποτέ τις εισφορές, ενώ το χρέος στη ΔΕΗ προσεγγίζει τα 60.000 ευρώ. Ταυτοχρόνως στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού επιδοτήθηκε με το ποσόν των 13.000.000 ευρώ» (τα στοιχεία για την εταιρία του Πουλιάδη στη Θήβα /«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ