Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μηχανισμός απόσπασης «Δηλώσεων Μετανοίας»!

Και με τη σφραγίδα της Αστυνομίας... Υπεύθυνες Δηλώσεις αποχώρησης από την ΚΝΕ!!!

Η Υπεύθυνη Δήλωση.Τα στοιχεία έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους
Η Υπεύθυνη Δήλωση.Τα στοιχεία έχουν σβηστεί για ευνόητους λόγους
Μηχανισμός απόσπασης «Δηλώσεων Μετανοίας» από μέλη της ΚΝΕ λειτουργεί στα ΤΕΙ Λάρισας! Φαίνεται, δε, ότι ο μηχανισμός αυτός ανήκει στη σπουδαστική παράταξη της ΝΔ, καθώς υπήρξαν μαρτυρίες που οδηγούν στους δράστες, ενώ για κάποιες παλιότερες περιπτώσεις η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «ανέλαβε την ευθύνη». Ο μηχανισμός χρησιμοποιεί ρουσφέτια - όπως διευκολύνσεις στα μαθήματα κι άλλες εξυπηρετήσεις - αλλά και πιέσεις και εκβιασμούς για να «πείσει» κάποιους να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (πράξη Ν. 105) με την οποία δηλώνουν - «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» - ότι δεν επιθυμούν ν' ανήκουν στην ΚΝΕ!

Οι εκβιαστές δε μένουν μόνο σ' αυτό, αλλά σπρώχνουν τα θύματά τους να εξευτελιστούν ακόμα περισσότερο, ζητώντας τους να πάρουν επίσημη βεβαίωση «διά το γνήσιον της υπογραφής» τους!

Σε παλιότερες περιπτώσεις, αυτή τη βεβαίωση έκανε η Γραμματεία Σχολής του ΤΕΙ, ενώ στο τελευταίο κρούσμα τη «δουλιά» ανέλαβε η αστυνομία.

Το τελευταίο «θύμα», λοιπόν, αυτού του ασφαλίτικου μηχανισμού είναι μια σπουδάστρια, η οποία στην Υπεύθυνη Δήλωση που υπογράφει αναφέρει συγκεκριμένα: «Δεν επιθυμώ πλέον ν' ανήκω στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος και σε οποιαδήποτε σχετική παράταξη και επιθυμώ τη διαγραφή μου».

Βεβαίως, η συγκεκριμένη σπουδάστρια δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με την ΚΝΕ εδώ και τρία χρόνια, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρει τους ανθρώπους του μηχανισμού, που δρουν ύπουλα και μεθοδικά, με στόχο να βρουν όσα περισσότερα θύματα μπορούν.

Εμπλοκή της αστυνομίας

Αλλά, αν η ύπουλη δράση του ασφαλίτικου μηχανισμού προκαλεί, αυτό που προκαλεί περισσότερο και προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι η εμπλοκή της αστυνομίας στην «επιχείρηση». Διότι, στη συγκεκριμένη Υπεύθυνη Δήλωση υπάρχει η επίσημη σφραγίδα της αστυνομίας και η υπογραφή αστυνομικού οργάνου.

Διάβημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας έκανε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το βουλευτή Λάρισας του Κόμματος Τάκη Τσιόγκα και στελέχη της ΝΕ Λάρισας και της ΚΝΕ. Ο Τάκης Τσιόγκας επισήμανε ότι στην ΚΝΕ δεν μπαίνει κανείς με Υπεύθυνη Δήλωση, ούτε κανείς φεύγει έτσι και τόνισε πως η Αστυνομία έχει ευθύνες. Ο αστυνομικός διευθυντής, Χρ. Ιορδανίδης, δήλωσε ανήξερος, αναρμόδιος και ανεύθυνος, ενώ ο διοικητής του αρμοδίου Αστυνομικού Τμήματος ισχυρίστηκε ότι η υπηρεσία είναι αναγκασμένη να βεβαιώνει για το γνήσιο της υπογραφής όλες τις αιτήσεις που πάνε σ' αυτή, εκτός από εκείνες που δεν αναφέρουν το λόγο που ζητείται η βεβαίωση κι εκείνων που έχουν υβριστικό περιεχόμενο.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για «προφάσεις εν αμαρτίαις», καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πως η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλιά ν' ανακατεύεται σε τέτοιες «υποθέσεις».

Συνεχιζόμενη προβοκάτσια

Στόχος των ενεργειών του μηχανισμού που δρα στο ΤΕΙ της Λάρισας δεν είναι απλώς να πλήξει την ΚΝΕ και, μάλιστα, σε μια περίοδο που αυτή δραστηριοποιείται εντατικά και αποτελεσματικά στο ΤΕΙ, αποκαλύπτοντας την ουσία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται και τα πρόσωπα αυτών που τη διαχειρίζονται και την υπηρετούν. Στόχος, είναι, γενικότερα, η εξαγορά και ο εξευτελισμός των συνειδήσεων της νεολαίας, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιστάσεις σ' αυτή την πολιτική.

Και δεν είναι «καινούρια» ιστορία. Πριν ενάμιση χρόνο - και συγκεκριμένα στις αρχές του Νοέμβρη του 2003 - ο «Ρ» είχε αποκαλύψει δύο δηλώσεις μετανοίας που είχε αποσπάσει ο ασφαλίτικος μηχανισμός που δρα στα ΤΕΙ Λάρισας. Στη μία ο δηλών ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να είμαι μέλος καμιάς οργάνωσης που να έχει σχέση με το ΚΚΕ, συνακόλουθα όπως και δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στην παράταξη Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας». Στην άλλη δήλωση αναφερόταν: «Δεν επιθυμώ να είμαι μέλος καμίας οργάνωσης του ΚΚΕ και της συνδικαλιστικής παράταξης Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας». Σε κείνες τις περιπτώσεις η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των «δηλούντων» γινόταν με σφραγίδα της σχολής τους και υπογραφή της γραμματέως της.

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό «καλόπαιδα» της ΔΑΠ επιτέθηκαν σε στελέχη της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Λάρισας, ενώ υπήρξε και επίθεση «αναρχικών» στο στέκι της Πανσπουδαστικής.

Ολα αυτά σημαίνουν ότι η δράση της ΚΝΕ στα ΤΕΙ Λάρισας ενοχλεί και γι' αυτό προσπαθούν να τη σταματήσουν. Ματαίως...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γενικευμένες αντιδράσεις στις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών (2013-10-25 00:00:00.0)
Θέλει τους φοιτητές «δηλωσίες»! (2009-05-13 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για διαγραφές σπουδαστών! (2009-04-01 00:00:00.0)
Χαφιέδες και «μπάτσοι»! (2005-11-19 00:00:00.0)
Αυτουργός η ΔΑΠ, έκθετη η ΝΔ, υπόλογη η κυβέρνηση (2003-11-08 00:00:00.0)
Επιχείρηση νεκρανάστασης των «δηλώσεων μετανοίας»! (2003-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ