Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Θα πέσουν στο κενό»!

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ καταγγέλλει το μηχανισμό απόσπασης δηλώσεων μετάνοιας που έχει «στήσει» η κυβερνητική σπουδαστική παράταξη στο ΤΕΙ, διαβεβαιώνοντας τους εμπνευστές της επιχείρησης ότι «οι ενέργειές τους θα πέσουν στο κενό». Ταυτόχρονα, επισημαίνει, τον ιδιαίτερο αποτροπιασμό που προκαλεί η εμπλοκή της αστυνομίας στην όλη επιχείρηση, γεγονός που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «απαιτεί την άμεση αντίδραση όλων των δημοκρατικών πολιτών και μαζικών φορέων».

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Δεν πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο ΤΕΙ της Λάρισας να ενημερώσουν για τις τελευταίες αντιδραστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ, στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τη στήριξη των κομμάτων της "συναίνεσης" (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), που συμμετέχουν στον "Εθνικό διάλογο" - ΑΠΑΤΗ. Η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στη ΝΔ, χωρίς να μπορεί να απαντήσει με επιχειρήματα στην κριτική που ασκείται ενάντια στη λεγόμενη "σύνδεση της Παιδείας με την αγορά", που θα οδηγήσει στην αύξηση της εμπορευματοποίησης κι ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, στη φοίτηση επί πληρωμή, σε χαμηλότερο επίπεδο σπουδών, σε πτυχία - "διαβατήρια ανεργίας", χωρίς καμία επαγγελματική προοπτική, αντέδρασε, όπως μπόρεσε, όπως γνωρίζει! Αποσπώντας μια νέα Υπεύθυνη Δήλωση «μετάνοιας» από πρώην μέλος της ΚΝΕ».

Κι αφού η ανακοίνωση αναφέρεται στο πώς έγιναν τα γεγονότα, συνεχίζει:

«Το ΝΣ ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ, υπογραμμίζει ότι τέτοια γεγονότα δεν μπορεί παρά να δείχνουν σε μας τους νεότερους το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ενα μέλλον διάσπαρτο με κρατικούς κι ιδιωτικούς μηχανισμούς καταναγκασμού, πιέσεων, εκβιασμών, ρουσφετιών, αστυνομοκρατίας, παρακολούθησης και καταστολής κάθε αντίστασης, που σημειώνεται ενάντια στο σύστημα που "αυγαταίνει" τα πλούτη για τους λίγους και τη φτώχεια για τους πολλούς, που γεννά την ανεργία και τους πολέμους. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Λάρισας καταδικάζει τη νέα αυτή ενέργεια εξευτελισμού της συνείδησης της νεολαίας! Ιδιαίτερο αποτροπιασμό προκαλεί η εμπλοκή της Αστυνομίας στην όλη επιχείρηση, γεγονός που απαιτεί την άμεση αντίδραση όλων των δημοκρατικών πολιτών και μαζικών φορέων!».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση διαβεβαιώνει «τους εμπνευστές της νέας επιχείρησης "δηλώσεων μετανοίας", πως οι ενέργειές τους θα πέσουν στο κενό! Θα οδηγήσουν στην αύξηση της αντίστασης της νεολαίας, στον αγώνα για τα δικαιώματά μας στη ζωή, στη μόρφωση, στην εργασία!

Η σπουδάζουσα νεολαία θα τους δώσει την απάντηση!

-- Ανυπακοή, Απειθαρχία στους νόμους της Μπολόνια!

-- "Μπλόκα" παντού στην Παιδεία - εμπόρευμα, της διά βίου αμάθειας, εκμετάλλευσης κι ανεργίας!

-- Αγώνας για Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία! Για ζωή με δικαιώματα αύριο!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2013-04-02 00:00:00.0)
Το «πάρτι» του Τζανακούλη... (2006-09-14 00:00:00.0)
Ανανδρη, τραμπούκικη επίθεση από τη ΔΑΠ (2004-12-03 00:00:00.0)
Η νεολαία θα καταδικάσει τέτοιες μεθοδεύσεις (2003-11-07 00:00:00.0)
Η «ανωτατοποίηση» δημιούργησε νέα προβλήματα (2002-02-14 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην παιδεία του Μάαστριχτ (1997-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ