Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ακούραστος μαχητής για τα δίκαια της εργατικής τάξης

Πρωτομαγιά 1996
Πρωτομαγιά 1996
Εκατοντάδες είναι τα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη.

  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το χαμό «του ακούραστου αγωνιστή των δίκαιων της εργατικής τάξης συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη».
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Χ. Φλωράκη, «μεγάλου αγωνιστή και ηγέτη του λαϊκού κινήματος, που με τη ζωή του και τη δράση του συνέβαλε τα μέγιστα στους αγώνες της εργατικής τάξης».
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΤΕΒΕ υπογραμμίζει ότι «οι συνταξιούχοι της ΠΟΣ ΤΕΒΕ - ΟΑΕΕ θα θυμούνται για πάντα τον απλό και άξιο ηγέτη του Κόμματος του εργαζόμενου λαού, τον θερμό συμπαραστάτη στα προβλήματά μας».
  • Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας υπογραμμίζει: «Ο Χ. Φλωράκης, ακούραστος μαχητής για τα δίκαια της εργατικής τάξης, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στους νεότερους αγωνιστές χάρη στη λιτή προσωπική του ζωή, αλλά πλούσια σε αγωνιστική δράση».
  • Η Ενωση Λογιστών Αθήνας τονίζει ότι «οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες του Χ. Φλωράκη θα δυναμώνουν τα συνδικάτα στη σκληρή ταξική πάλη που διεξάγουν για τα δικαιώματα και τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης».
  • Με απεργούς από το «Αιγαίον» - 1990
    Με απεργούς από το «Αιγαίον» - 1990
    Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας σημειώνει ότι «ο αγώνας μιας ζωής του λαϊκού ηγέτη για τις πανανθρώπινες αξίες του σοσιαλισμού για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, έχει ριζώσει βαθιά μέσα στο λαϊκό κίνημα της χώρας μας».
  • Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δηλώνει: «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες του. Η ανηφόρα θα είναι μεγάλη, όμως αντλούμε σιγουριά από τη ζωή του και την αγωνιστική του πορεία. Σιγουριά για το ότι όσο δύσκολη και αν είναι η πορεία μας, εμείς νικητές θα βγούμε».
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας σημειώνει πως «είμαστε σίγουροι ότι αυτό που έσπειρε ο Χ. Φλωράκης θα γίνει καρπός και θα το θερίσει η εργατική τάξη».
  • Το Συνδικάτο Καπνεργατών-τριών Β. Ελλάδας δηλώνει: «Ακολουθούμε το δρόμο της ταξικής πάλης και του αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, για να εκπληρώσουμε τους πόθους και τα ιδανικά που και ο ίδιος ο Χαρίλαος Φλωράκης πρέσβευε και αγωνιζόταν».
  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι η «μακροχρόνια προσφορά του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, η σθεναρή πίστη του στις αρχές και την ιδεολογία του Κόμματός του, η αφοσίωσή του στο λαό και την εργατική τάξη, του έδωσαν δύναμη να αψηφήσει κακουχίες, διώξεις, φυλακές, εξορίες, ακόμη και το εκτελεστικό απόσπασμα».
  • Στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» -1993
    Στην «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» -1993
    Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας δηλώνει ότι η «συνέπειά του στον αγώνα για τα ιδανικά της εργατικής τάξης, η απλότητά του και η ακούραστη διάθεσή του για προσφορά στην υπόθεση των λαϊκών συμφερόντων θα μείνουν σαν παρακαταθήκη του Χ. Φλωράκη στον κάθε εργαζόμενο, στον κάθε άνθρωπο του λαού μας».
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης τονίζει ότι «η προσωπική συμβολή του Χαρίλαου Φλωράκη για μια καλύτερη ζωή για τον τόπο παραμένει υπόδειγμα και παρακαταθήκη για το λαό και τη νεολαία».
  • Η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Χ. Φλωράκη και δηλώνει ότι «το παράδειγμά του μας δίνει δύναμη και κουράγιο για νέους αγώνες μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να γίνει πράξη ο ιστορικός ρόλος της εργατικής τάξης».
  • Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΙΚΑ - ΤΕΑΜ σημειώνει: «Εμείς οι αγωνιστές και σύντροφοι του Χ. Φλωράκη έχουμε παρακαταθήκη να μεταλαμπαδέψουμε τις αρχές μας στους πιο νέους συναδέλφους, τις αρχές της εργατικής τάξης, του μαρξισμού - λενινισμού για τις οποίες ο σύντροφός μας έδωσε τη ζωή του».
  • Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς την ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλαν επίσης: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Σερρών, το Σωματείο Οικοδόμων Πρέβεζας, το Σωματείο Περιοδευόντων Πωλητών - Οδηγών Πωλητών και Προωθητών Πωλήσεων Ηρακλείου Κρήτης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω - Αγία Βαρβάρα - Χαϊδάρι, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου, η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και η συνδικαλιστική παράταξη «ΔΗΣΕΚ».

Στο Κιλελέρ - 1998
Στο Κιλελέρ - 1998

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ