Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδια, αντιλαϊκή πορεία

«Σε κάθε περίπτωση λέτε πως είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, για να ορθοποδήσει η οικονομία, απαιτούνται μεγάλες και κυρίως επώδυνες ανατροπές» σημειώνει ο δημοσιογράφος των «Νέων» και ο συνεντευξιαζόμενος, πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος απαντά:

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η σημερινή κυβέρνηση, με την αρρώστια του λαϊκισμού που κουβαλάει, τη φοβικότητα και τον ερασιτεχνισμό, δεν μπορεί να δρομολογήσει τις μεγάλες αποφάσεις που απαιτούνται. Εφόσον όμως το ΠΑΣΟΚ κληθεί ξανά από τον ελληνικό λαό να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως έγινε το '93, οφείλει να οικοδομήσει επιτέλους όλα εκείνα τα αναγκαία εξυγιαντικά και μεταρρυθμιστικά μέτρα με τη γλώσσα του μέλλοντος, αλλά με μια ακόμη προϋπόθεση: να δεχτεί a priori τον κίνδυνο να χάσει τις επόμενες εκλογές. Ισως να ακούγονται δραματοποιημένα αυτά, φοβούμαι όμως ότι αυτή είναι η πραγματικότητα...».

Με άλλα λόγια, ό,τι ακριβώς λέει και κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ακόμη περισσότερα, αφού - σύμφωνα με τον Αλ. Παπαδόπουλο - η τελευταία δεν είναι αρκούντως αντιλαϊκή και τολμηρή, επειδή κατατρύχεται από λαϊκισμό, φοβικότητα και ερασιτεχνισμό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ