Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Τουντέχ Ιράν

«Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος Τουντέχ του Ιράν πληροφορήθηκε με μεγάλη λύπη την απώλεια του Χαρίλαου Φλωράκη και χαιρετίζει τα επιτεύγματα και τη μνήμη του ως ενός γίγαντα του προοδευτικού κινήματος.

Το όνομα του συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη είναι αξεχώριστο από την ιστορία του 20ού αιώνα και την πάλη του διεθνούς κινήματος της εργατικής τάξης για εθνική απελευθέρωση, την ειρήνη και το σοσιαλισμό.

Ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης υπηρέτησε τον ελληνικό λαό με μεγάλο θάρρος για όλη του τη ζωή και υπεραμύνθηκε των δικαιωμάτων και της ζωής των Ελλήνων εργαζόμενων, ενώ η ηρωική του συμβολή στον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον του βρετανικού ιμπεριαλισμού δε θα ξεχαστεί ποτέ.

Το ΚΚΕ έχασε έναν ηγέτη με έξοχες ικανότητες και απαρασάλευτη δέσμευση και σήμερα, στις περίπλοκες πολιτικές συνθήκες του 21ου αιώνα, το κίνημα των κομμουνιστών και εργαζομένων σε όλο τον κόσμο μπορεί να αντλήσει δύναμη από το παράδειγμά του.

Στον αγώνα του κόμματος Τουντέχ του Ιράν εναντίον της θεοκρατικής δικτατορίας, της θρησκευτικής δημαγωγίας και του ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού, η μνήμη και η πολιτική και θεωρητική συμβολή διεθνιστών, όπως ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης, αποτελεί μεγάλη ωφέλεια για μας.

Η ηγεσία και τα μέλη του κόμματος Τουντέχ του Ιράν επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στον κοινό μας αγώνα για παγκόσμια ειρήνη, αυθεντική δημοκρατία και σοσιαλισμό στην Ελλάδα, στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ