Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα άσφαιρα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΛΑ, ΜΕ ...φωτοαντίγραφα τις φτιάχνουν αυτές τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ κάθε χρόνο; Ολες τα ίδια λένε (πράγμα που μάλλον έχει να κάνει με το ότι όλες έχουν τους ίδιους στόχους).

Ετσι, και η τελευταία που είδε το φως της δημοσιότητας, μας ...απειλεί με αύξηση των ελλειμμάτων και του πληθωρισμού, καθώς και με μείωση των ρυθμών ανάπτυξης, αν δεν παρθούν ακόμη περισσότερα και σκληρότερα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Λες και όταν ήταν «ανεβασμένοι» οι ρυθμοί, τα προηγούμενα χρόνια, είδε έστω κι ένας μισθωτός ή συνταξιούχος κάτι καλύτερο στο πορτοφόλι του...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή τις προάλλες από την κ. Α. Διαμαντοπούλου. Η χώρα, είπε, «δεν έχει νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της διαπλοκής»!

Πέραν του ότι βρίσκεται ακόμη σε ισχύ ο ...σχετικός νόμος του ΠΑΣΟΚ, μάλλον επιθυμούν να συνεχίσουν να μας δουλεύουν γι' αυτό το θέμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντα σ' αυτήν τη χώρα είχαμε κάποιο υποτυπώδες νομοθέτημα για τη διαπλοκή. Ελλιπέστατο, προβληματικό και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ανεφάρμοστο. Πάντα, όμως, είχαμε και διαπλοκή.

Αραγε, θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμη Ελληνες πολίτες, τόσο ανόητοι, που να πιστεύουν ότι η υπόθεση αυτή αντιμετωπίζεται ουσιαστικά με έναν «καλό νόμο»; Εχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει ο κόσμος.

Και, πάντως, απ' όλα έχει συσσωρεύσει πλούσια σχετική πείρα, αφού, την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, είδε και άκουσε πολλά, για το προαναφερόμενο θέμα. Και το μόνο αποτέλεσμα ήταν πως ...πλήρωσε και πολλά.

ΜΕΡΙΚΟΙ «βιάζονται» και ...κήρυξαν από χτες τον «πόλεμο» στον Κ. Καραμανλή, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στη συνέλευση του ΣΕΒ και την εξαγγελία - όπως διοχετεύεται και λέγεται - νέων αντεργατικών μέτρων.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι, λέει ο λαός μας. Πόλεμος, πάντως, με άσφαιρα φυσίγγια δε γίνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ