Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων για τον Χαρ. Φλωράκη ανάμεσα σε άλλους έγραψαν:

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής: «Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μια μεγάλη ξεχωριστή προσωπικότητα, που σημάδεψε την πολιτική του τόπου στο 2ο μισό του 20ού αιώνα. Για τη συμβολή του στην υπέρβαση των παθών του παρελθόντος και την εμπέδωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου: «Ο Χαρίλαος Φλωράκης εμπνέει και σήμερα με τη συνέπειά του, την αφοσίωσή του, την προσήλωσή του, την καλοσύνη του, την απλότητα της ζωής του.

Παρά τις ιδεολογικές μας διαφοροποιήσεις ή ακόμα και δύσκολες αντιπαραθέσεις, αποτελεί ένα παράδειγμα για καθένα που θέλει το καλό του ελληνικού λαού και κάθε πολίτη που αναζητεί το διαφορετικό στο πολιτικό ήθος.

Η διαθήκη του, που διάβασα με συγκίνηση, ενσαρκώνει την αξία του αυτή.

Τα θερμά και ειλικρινά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και στο ΚΚΕ για το οποίο αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δ. Χριστόφιας: «Οι Κύπριοι Κομμουνιστές με θαυμασμό, εκτίμηση και απέραντη αγάπη αποτίουν φόρο τιμής στον ηγέτη αγωνιστή Μαρξιστή - Λενινιστή, οδηγό του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν, είναι φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο της προσφοράς του συντρόφου Φλωράκη στο Ελληνικό και το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα.

Εμείς οι Κύπριοι σύντροφοι θα τον θυμόμαστε και ως συναγωνιστή και μεγάλο φίλο της Κύπρου στον αγώνα μας για λευτεριά, κοινωνική πρόοδο και σοσιαλισμό.

Παρά τις δυσκολίες, το όραμα του σοσιαλισμού είναι αθάνατο και μας οδηγεί μέχρι την τελική νίκη».





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ