Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση την Τρίτη στην Ελευσίνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης σύγχρονων αιτημάτων και προβλημάτων της εργατικής τάξης οργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ την Τρίτη 14 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, και καλεί εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, επαγγελματίες και άνεργους της περιοχής να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών». Ηδη τα στελέχη της Γραμματείας έχουν ξεκινήσει σειρά περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλιάς σε όλο το Θριάσιο Πεδίο, απλώνοντας το κάλεσμα της συμμετοχής και στη συγκέντρωση στην Ελευσίνα, αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 23 Οκτώβρη στο Σύνταγμα.

Μοιράζοντας την ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να απαντήσουν αγωνιστικά στην πολιτική της κυβέρνησης, που έχει αυξήσει την ανεργία, έχει πολλαπλασιάσει τη φτώχεια και την ανασφάλεια, όταν την ίδια στιγμή έχει γεννήσει προκλητικά υπερκέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο. Να αποκρούσουν, με τον αγώνα τους, την πολιτική που έχει επιβάλει υποαπασχολούμενους και ετεροαπασχολούμενους νέους, μαύρη εργασία και δουλεμπορικά γραφεία και έχει αντικαταστήσει τη σταθερή εργασία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, με 4ωρα, εργολαβίες και ενοικιαζόμενους. Να καταδικάσουν, ταυτόχρονα, τις συνδικαλιστικές διώξεις και την καταδίκη των εφτά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που έγινε κατ' εντολήν κυβερνητικών παραγόντων.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν λύσεις σε όφελος των εργαζομένων, αν δεν ανατραπούν αυτές οι πολιτικές», σημειώνει συγκεκριμένα η Γραμματεία και εκτιμά ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν αιτήματα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ περιόδευσαν και μίλησαν σε συγκεντρώσεις εργαζομένων στο διυλιστήριο Ασπροπύργου και στο εργοστάσιο της ΤΖΟΝΣΟΝ στη Μάνδρα. Στις συζητήσεις, που έγιναν με τους εργαζόμενους, αναδείχτηκε και από τους ίδιους η άσχημη κατάσταση της εργατικής τάξης από την επίθεση της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις, τα εισοδήματα, το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, με την καταδίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, την οποία οι εργαζόμενοι τη χαρακτήρισαν ως πολιτική απόφαση που στοχεύει στην καρδιά του πρωτοπόρου κομματιού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μιλώντας στους εργαζόμενους του διυλιστηρίου ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει το ΠΑΜΕ δίνει απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Τους κάλεσε ακόμα να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και άλλες μεγάλες οργανώσεις που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - εργοδοτών και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Σήμερα, έχει προγραμματιστεί περιοδεία στα Υγραέρια Ασπροπύργου και αύριο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο, ενώ συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Ελευσίνας περιοδεύουν σε όλα τα μικρά και μεγάλα εργοστάσια του κλάδου. Ταυτόχρονα, περιοδείες γίνονται σε πολλούς ακόμα εργασιακούς χώρους σε όλες τις πόλεις του Θριασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ