Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση

Η μία μετά την άλλη, συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα καταγγέλλουν με αποφάσεις και ανακοινώσεις τους τη συνδικαλιστική δίωξη και καταδίκη των εφτά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε πέντε μήνες φυλακή κατ' εντολή της κυβέρνησης και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους.

Φαίνεται ότι οι ηγεμόνες αυτού του τόπου αποφάσισαν πλέον, ότι η ταξική πάλη ή θα διεξάγεται διά μέσου του κοινωνικού διαλόγου ή διά των δικαστηρίων. Και στις δύο περιπτώσεις, το ζητούμενο πρέπει να είναι η «κοινωνική ειρήνη». Ετσι, θα «έχωμεν κέρδη διά το κεφάλαιον». Τα παραπάνω επισημαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για να συμπληρώσει όμως, ότι η ταξική πάλη είναι αποτέλεσμα των ίδιων των αντιθέσεων του συστήματος και σαν τέτοια καμιά καταδικαστική απόφαση δεν πρόκειται να τη σταματήσει, όσοι αγώνες και μορφές πάλης κι να κριθούν «παράνομα».

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους συνδικαλιστές αγωνιστές του ΠΑΜΕ εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου και σημειώνει ότι η ποινική δίωξη που άσκησε η κυβέρνηση και η καταδίκη, από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στους αγωνιστές του εργατικού ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, έχει σαν στόχο να τρομοκρατήσει γενικότερα τους εργαζόμενους.

Τη συμπαράστασή της στους συνδικαλιστές εκφράζει η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά και καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων.

Οι εργαζόμενοι στην «Τρικολάν», που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου, εξέδωσαν μέσα από τη γενική συνέλευσή τους ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο οποίο σημειώνουν: «Θεωρούμε ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνους δρόμους, όταν η συνδικαλιστική δράση ποινικοποιείται. Είμαστε αλληλέγγυοι στους επτά συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που με τη στάση τους συνέβαλαν να αναπτυχθούν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους».

Τη διαμαρτυρία των συνδικάτων και όλων των εργαζομένων της πόλης εκφράζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι, η δίωξη αυτή αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όπου κρούσματα το τελευταίο διάστημα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά.

Προσπάθεια να αποκρουστεί, να τρομοκρατηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, χαρακτηρίζει την καταδίκη 7 στελεχών του ΠΑΜΕ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Την ταξική αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που καταδικάστηκαν, γιατί αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Οικοδόμων Χαλκίδας.

Τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, που εκφράστηκε με τη δίωξη επτά στελεχών του ΠΑΜΕ, καταδικάζει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δε δικάζονται, δεν ποινικοποιούνται, δε φυλακίζονται, σημειώνει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη δίωξη και καταδίκη των συνδικαλιστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών(2022-07-12 00:00:00.0)
Δικάζονται στελέχη του ΠΑΜΕ(2012-01-21 00:00:00.0)
Στάση εργασίας για τις διώξεις(2005-06-01 00:00:00.0)
Οι δίκες δεν πτοούν τους αγωνιστές(2003-10-21 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στη «Σκέψη»(2003-10-04 00:00:00.0)
Κατακραυγή για τα αγροτοδικεία(1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ