Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Απλήρωτοι στη «Μέριμνα»

Οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» είναι απλήρωτοι για 9 μήνες, με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η επιβίωσή τους, αλλά να κινδυνεύει και η παροχή υπηρεσιών φροντίδας και υποστήριξης σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και τονίζει ότι «η κοινωνία της Κατερίνης και του νομού Πιερίας βρέθηκε, για μια ακόμα φορά, μπροστά σε ένα τριτοκοσμικό φαινόμενο, αυτό της αδυναμίας να λειτουργήσει ένας ακόμα φορέας παροχής υπηρεσιών Υγείας, λόγω έλλειψης χρημάτων».

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, επισημαίνει η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, «δείχνει την αναλγησία ενός κοινωνικού συστήματος που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η αύξηση των καπιταλιστικών κερδών. Το γεγονός αυτό έρχεται σαν συνέχεια της κοροϊδίας, που συνεχίζεται για χρόνια, από τη μη κατασκευή του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των ασθενών και του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του υπάρχοντος νοσοκομείου, από την υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών Υγείας».

Οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες και τα αρμόδια όργανα αδιαφορούν και εξαντλούν τη δράση τους ευκαιριακά σε δημόσιες σχέσεις, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Τονίζεται ακόμα ότι η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις υποδείξεις τις ΕΕ στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς» και του ανταγωνισμού, θυσιάζει έναν ακόμα αναγκαίο δημόσιο φορέα στο βωμό του κέρδους και του ιδιωτικού συμφέροντος.

Το ΚΚΕ, τονίζει η ανακοίνωση, «είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του τομέα της Υγείας, οικονομικά ενισχυμένο και αναβαθμισμένο. Οι "νέες δομές" οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση, απολύσεις και χειρότερες εργασιακές σχέσεις». Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ ζητά την ολοκλήρωση του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου, την άμεση κάλυψη του ελλείμματος στη «Μέριμνα Παιδιού» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος. Καλεί, τέλος, τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες του νομού, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, συλλόγους να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στη «Μέριμνα» και τις οικογένειες των παιδιών και να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη δημιουργία δημόσιου φορέα παροχής υπηρεσιών, φροντίδας και υποστήριξης σε άτομα με ειδικές ανάγκες και την αποκλειστική χρηματοδότησή του από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ