Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και οι «κρίνοντες κρίνονται»!..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 8.10.03 καταδίκασε ομόφωνα την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη των επτά συνδικαλιστών, στελεχών του ΠΑΜΕ στις 6.10.03. Η απόφαση αυτή είναι, όχι μόνον καταφανώς άδικη αλλά και κατάφωρα προκλητική. Οι αντιστασιακοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση του Κ. Σημίτη που έφτασε στο σημείο να στείλει στελέχη του ΠΑΜΕ στο εδώλιο και να υπαγορεύσει την καταδίκη τους.

Οι αντιστασιακοί έχουν πικρή πείρα από καταδίκες αυτού του είδους και στιγματίζουν με αγανάκτηση και οργή την κυβερνητική τακτική. Εκφράζουν τη συμπάθεια και την αμέριστη συμπαράστασή τους στα στελέχη του ΠΑΜΕ, που και μέσα στο δικαστήριο θαρραλέα ξεσκέπασαν το στημένο κατηγορητήριο, κατάγγειλαν την πολιτική των κυβερνώντων και υπερασπίστηκαν τα δίκαια της εργατικής τάξης και του αγωνιζόμενου λαού μας.

Η ΠΟΑΟ συμμετείχε ολόψυχα και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους δοκιμαζόμενους τη Δευτέρα στη μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Δηλώνει ότι θα συμμετάσχει με όλες τις Οργανώσεις της στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 23.10.2003. Ας καταλάβουν αυτοί που «έχουν και νέμονται» την εξουσία ότι και οι «κρίνοντες κρίνονται». Οτι η πολιτική τους έχει ήδη κριθεί από τις πιο πλατιές λαϊκές δυνάμεις. Εχει κριθεί στους αγώνες του μαζικού κινήματος που συνεχίζονται με ένταση. Και θα κριθεί και στις εκλογές που έρχονται.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, οι ανάπηρο, οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες και οι Απόγονοι των αντιστασιακών συμμετέχουν στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις. Και με όλες τους τις δυνάμεις θα δώσουν και τη μάχη των εκλογών. Η ψήφος τους, τούτη τη φορά, θα 'ναι πιο μαχητική. και θα πιάσει τόπο! Οι κάθε λογής όψιμοι «φιλοαντιστασιακοί» (λαοπλάνοι υποκριτές) θα απογοητευτούν.


Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ