Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διώξεις συνδικαλιστών της ΕΑΣ Αμφισσας

Το δρόμο της τρομοκράτησης των εργαζομένων, μέσω των απολύσεων (ήδη έχει κάνει 5 απολύσεις) και της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης επέλεξε η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμφισσας, προκειμένου να επιτύχει τα σχέδιά της για ξεπούλημα στους ιδιώτες της συνεταιριστικής περιουσίας.

Σ' αυτήν την προοπτική που αντιστέκονται οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, η διοίκηση της ΕΑΣ Αμφισσας παραπέμπει, με ανυπόστατες κατηγορίες, τον συνδικαλιστή Παν. Τζαβαλή, αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, στην Επιτροπή του άρθρου 15 του νόμου 1264/82 για άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας για να τον απολύσει. Η προσφυγή της διοίκησης της ΕΑΣΑ συζητιέται σήμερα. Το σωματείο έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας και καλεί τα μέλη του, όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Αμφισσας.

Την αντισυνδικαλιστική - αντεργατική αυτή ενέργεια καταγγέλλει η ταξική διοίκηση του ΕΚ Φωκίδας, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή της στο διωκόμενο συνδικαλιστή και στις διεκδικήσεις του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ