Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα
  • Συγκεντρώσεις των εργαζομένων στην πλατεία Μαβίλη στην Αθήνα και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, ώρα 11 π.μ.
  • Απεργούν σήμερα και αύριο οι γιατροί στα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά

Με πανελλαδική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις, απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, σήμερα ξεκινά νέα 48ωρη απεργία των γιατρών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, μετά τη χτεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.), θα γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες:

-- Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 11 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στα συναρμόδια υπουργεία.

-- Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συγκέντρωση στην Καμάρα, ώρα 11 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε και πεντάωρες στάσεις εργασίας στις 16 και στις 23 Οκτώβρη.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΠΑΜΕ (ΑΣΥ - ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις στάσεις εργασίας, καταδικάζοντας «αποφασιστικά και την κυρίαρχη πολιτική και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Πρωτοβουλία Υγειονομικών")».

ΕΙΝΑΠ: Απεργίες και αποχή

Δύο νέες 48ωρες απεργίες αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε η ΕΙΝΑΠ είναι:

- Απεργία σήμερα και αύριο.

- Αποχή στις 13, 14, και 15 Οκτώβρη 2003 από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία και γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία.

- Νέα 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Οκτώβρη και Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», την Πέμπτη 16 Οκτώβρη 2003, ώρα 12 το μεσημέρι.

Η ΕΙΝΑΠ, μεταξύ των άλλων, διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την Υγεία και αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο.

Αύριο θα συνεδριάσει και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στα Γιάννενα

Να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που έχει οριστεί για σήμερα με αφετηρία το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» των Ιωαννίνων, στις 11.30 π.μ., με απόφαση του Σωματείου των Εργαζομένων, καλεί τους εργαζόμενους το Ενιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο Υγειονομικών του Νοσοκομείου. Τους καλεί να μετατρέψουν τις κινητοποιήσεις τους σε δύναμη, που θα ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική υγείας και θα συμβάλει στο άνοιγμα του δρόμου για να δοθεί λύση στα προβλήματά τους και για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού για υγεία.

Στην Κέρκυρα

Σε συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καλούν τους εργαζόμενους το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Τα ΔΣ των δύο σωματείων καλούν τα μέλη τους να στηρίξουν τις κυλιόμενες πεντάωρες στάσεις εργασίας (10.00 - 15.00) που έχουν αποφασιστεί να γίνονται κάθε Πέμπτη από τις 9 έως τις 20/10. Τους καλούν να παλέψουν για δημόσιο, δωρεάν, λαϊκό σύστημα Υγείας. Για κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικότητας και για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ