Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Κινητοποίηση τυφλών τη Δευτέρα

Θα κάνουν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί

Ανησυχία, φαίνεται να προξένησε στους κυβερνητικούς κύκλους, η απόφαση μελών του Συνδέσμου Τυφλών να δώσουν το «παρών» στα προγραμματισμένα για την ερχόμενη Δευτέρα εγκαίνια του «νέου» κτιρίου του Κέντρου Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) από τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της κινητοποίησης, τα εγκαίνια μετατράπηκαν σε «πρωθυπουργική επίσκεψη».

Η Ε. Μηλιαρονικολάκη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΑΤ, δήλωσε ότι τη Δευτέρα «θα είμαστε όλοι εκεί, διεκδικώντας να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση και να απευθύνουμε χαιρετισμό, στον οποίο θα εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε». Σύμφωνα με την Ε. Μηλιαρονικολάκη, «με τη δημιουργία του νέου οργανισμού καταργείται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του ΚΕΑΤ και ο ρόλος του σαν μηχανισμός κοινωνικοποίησης και αποκατάστασης των ανθρώπων με προβλήματα όρασης». Τόνισε, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει τα τυφλά παιδιά σε κοινά σχολεία, χωρίς υποδομή και εξειδίκευση, καταδικάζοντάς τα στην αμάθεια». Κατέληξε λέγοντας ότι «κατασπαταλιέται η περιουσία και οι πόροι του ΚΕΑΤ, ενώ κέντρα όπως η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, που λειτουργούν, με όρους ιδιωτικής επιχείρησης, χωρίς να ελέγχονται και να συμβαδίζουν με το ΚΕΑΤ, στοχεύουν στην κατάργηση του δημόσιου φορέα που αναλαμβάνει την εκπαίδευση, αποκατάσταση και κοινωνικοποίηση των τυφλών».

Σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων που φοιτούν στο ΚΕΑΤ, την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στο 1/4, απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι υπό διάλυση. Η κινητοποίηση της Σχολής Τυφλών, τη Δευτέρα, στις 10.30 πμ, έξω από το ΚΕΑΤ, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, αποφασίστηκε για να καταγγείλει τις κυβερνητικές φιέστες, που προσπαθούν να αποδείξουν δήθεν «κοινωνικό έργο», ενώ στην πραγματικότητα προωθούν την αποσύνθεση του οργανισμού και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών.

Σήμερα συνεδριάζει και η Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, για να αποφασίσει τη στήριξη της κινητοποίησης, προκειμένου να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των ανθρώπων με ιδιαίτερες ανάγκες. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να τους αναγνωρίσει δικαιώματα και να μην προσπαθεί να στηρίξει το κοινωνικό της προφίλ σε ανύπαρκτο έργο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ