Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Οι δίκες δεν πτοούν τους αγωνιστές

Με αφορμή τις επικείμενες δίκες των φιλειρηνιστών η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην Εργατική Τάξη της χώρας μας και σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό την επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της δράσης του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς της.

Μετά τις καταδίκες πρωτοπόρων αγωνιστών συνδικαλιστών του Ταξικού Κινήματος σειρά στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης έχει πάρει το Φιλειρηνικό Κίνημα και οι αγωνιστές του.

Η νέα δίωξη του Νίκου Χριστάνη την Τρίτη 21 Οκτώβρη, καθώς και άλλων 5 φιλειρηνιστών στις 29 Οκτώβρη, αν και πρωτοδίκως αθωώθηκαν, για την εναντίωση και τη δράση τους στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας δείχνει ότι προωθούνται στόχοι που στρέφονται ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τις κατακτήσεις του Λαού.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον Ν. Χριστάνη και στους άλλους αγωνιστές της Ειρήνης και προειδοποιεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και των αφεντικών της ότι δε θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο το Λαϊκό Κίνημα και τους εργαζόμενους.

Οτι η ταξική πάλη θα οξύνεται, ώσπου η πολιτική τους να τσακιστεί από τα συντονισμένα χτυπήματα του λαϊκού κινήματος των εργατών, των αγροτών, των ΕΒΕ και όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Να μην έχουν αυταπάτες τα ανδρίκελα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας ότι με τις διώξεις θα λυγίσουν αυτούς που αγωνίζονται.

Οι δίκες και οι καταδίκες ατσαλώνουν περισσότερο τους Αγωνιστές και το Κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ