Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Για την αποκάλυψη της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), το Σωματείο Εργαζομένων στους Εργολάβους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Σκοπός της συνέντευξης είναι να αποκαλυφτεί η κυβερνητική πολιτική αυταρχισμού και καταστολής εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων, με τη χρήση κρατικών και δικαστικών μηχανισμών, που το τελευταίο διάστημα εντείνεται στο έπακρο.

Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, τονίζεται στο Δελτίο Τύπου των οργανώσεων που πραγματοποιούν τη συνέντευξη, είναι: «Καταδίκη σε φυλάκιση και επιβολή δυσβάσταχτων χρηματικών ποινών σε συνδικαλιστές των Εμφιαλωμένων Ποτών. Καταδίκη σε φυλάκιση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, γιατί υπερασπίζονταν τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση που βάλλεται από την κυβερνητική πολιτική. Παραπομπή σε δίκη συνδικαλιστών του Σωματείου Εργαζομένων στους Εργολάβους (δηλαδή δουλεμπόρους) του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νέα δίκη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης των αθωωθέντων πρωτόδικα αγωνιστών, γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία. Επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους αστυνομικούς. Δικαστική απαγόρευση κάθε απεργίας σαν παράνομης και καταχρηστικής, με πρωτοφανή ταχύτητα των δικαστηρίων, σε σύγκριση με την αργοπορία απονομής δικαιοσύνης σε όλες τις άλλες υποθέσεις».

... και στην Αθήνα

Την Πέμπτη 23/10 στις 12 το μεσημέρι, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), σχετικά με την επερχόμενη δίκη φιλειρηνιστών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα την ποινικοποίηση των αγώνων, όπως αυτή προωθείται από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ