Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εκλογικά... .

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις εκλογές. Το είπε και ο Πρωτόπαππας, οπότε ανακουφιστήκαμε. Μάλιστα, μίλησε για πονηρά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δεν εξήγησε, όμως, τι σημαίνει το γεγονός πως τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα ανήκουν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες... Ισως, για τον ίδιο λόγο δεν είπε κουβέντα και για το ενδεχόμενο να έχουμε αλλαγή ηγεσίας σε περίπτωση ήττας στις εκλογές...

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ΠΑΕΙ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ πάνω στα ημερολόγια η ακριβής ημερομηνία των εκλογών, που - απ' ό,τι λένε τα συνήθη δημοσιεύματα - πονοκεφαλιάζει τα κυβερνητικά επιτελεία. Προφανώς, κι αυτό ακόμα εντάσσεται στην «επικοινωνιακή πολιτική».

Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι πως οι κυβερνώντες περιμένουν «μεταστροφή του κλίματος» υπέρ του ΠΑΣΟΚ για λόγους που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν, εκτός πια αν αυτοί ανάγονται στη μεταφυσική.

Γιατί, βέβαια, όσο ανόητους κι αν θεωρούν τους Ελληνες, όσο κι αν πιστεύουν ότι τα πάντα θα αλλάξουν με μια γερά χρηματοδοτούμενη διαφημιστική καμπάνια, είναι λίγο δύσκολο να ξεχάσει ο κόσμος τα προηγούμενα 8 χρόνια μέσα σε 7 μήνες.

Ο Καραμανλής, από την άλλη, φαίνεται πως πρέπει να δείχνει ...βιαστικός για εκλογική αναμέτρηση και του έχουν πει να ζητά εκλογές σε όλες τις ομιλίες του, προκειμένου να εμπεδωθεί το κλίμα της ...«δυναμικής» που υποτίθεται πως έχει η Νέα Δημοκρατία.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τελικά, όμως, αυτή η κατάσταση φαίνεται να βολεύει και τους δυο. Διότι στο κάτω κάτω ακόμα και η ημερομηνία των εκλογών είναι ένα από τα δυσεύρετα σημεία διαφωνίας των δυο κομμάτων.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ...αντιληφθήκαμε το υπονοούμενο. Γιατί όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δηλώνει πως «πλησιάζει το τέλος της πολιτικής μου πορείας», είναι σαφές ότι δε θα τον δούμε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ (όπου θα δούμε όμως το επώνυμο Μητσοτάκης).

Φυσικά, αυτό σε τίποτε δεν εφησυχάζει τους κύκλους της Ρηγίλλης. Κι έχουν δίκιο οι άνθρωποι. Μόνο και μόνο που σκέπτονται πως σε τέτοια περίπτωση θα έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο κόμμα και να τους ταλαιπωρεί, τους έρχεται ζαλάδα και υψηλός πυρετός ταυτόχρονα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ