Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: «Ξεκινά σήμερα η πλέον κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων της ΕΥΔΑΠ, του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο των προκηρύξεων των διαγωνισμών για την ΕΥΔΑΠ και το ΤΤ, ενώ αύριο λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΓΕΝΙΚΗ. Ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες, ώστε να ολοκληρωθούν με ταχύτητα και διαφάνεια οι δύο μεγάλες αποκρατικοποιήσεις ως προς το τυπικό μέρος τους καθώς επιθυμεί να δώσει χρόνο στις λεπτές διαπραγματεύσεις και διεργασίες». («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ: «Εντός της εβδομάδος αναμένεται να γίνουν γνωστοί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στον διαγωνισμό πώλησης του 20% της ΕΥΔΑΠ. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλωθεί από ομίλους του κατασκευαστικού κλάδου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό... Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το αν η απόκτηση του 20% των μετοχών της εταιρίας θα συνοδεύεται και από την ανάληψη του μάνατζμεντ» («ΝΕΑ»).

ΠΑΖΑΡΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ: «Ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου διεκδικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ολυμπιακή, Γενική Τράπεζα, ΕΥΔΑΠ, κ.ά.) που ιδιωτικοποιεί η κυβέρνηση προσδοκώντας να εισπράξει 2 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύπτυχο παζάρι τόσο με την κυβέρνηση για την αύξηση των προς πώληση μετοχικών ποσοστών όσο και μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων για τη διαμόρφωση συμμαχιών» («ΒΗΜΑ της Κυριακής»).

ΟΛΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ: «Επειτα από παλινωδίες πολλών μηνών, το φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνωστίζεται στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς. Στο διάστημα αυτό, πέρα από τη διάθεση του 11% της Εθνικής, θα πραγματοποιηθεί το νέο πακέτο της ΔEH, η εισαγωγή στο X.A. της ETA, η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Γενικής, καθώς και η ανάδειξη στρατηγικών επενδυτών στην EYΔAΠ, στη ΔΕΠΑ και στην πολύπαθη Νέα Ολυμπιακή. Εφ' όσον οι κινήσεις αυτές υλοποιηθούν με επιτυχία, το Δημόσιο θα εισπράξει ιλιγγιώδες ποσό που υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ