Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Μακριά και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

Μακριά και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρεί να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο με την ένταση της δημαγωγίας και τις αντιδιαπλεκόμενες κορόνες.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τη χτεσινή ομιλία του Κ. Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την οποία στην πραγματικότητα έστειλε μηνύματα με νόημα προς τα μεγάλα αφεντικά, ενώ επέδειξε πλήρη περιφρόνηση και αδιαφορία για τα αιτήματα των εργαζομένων, αγνοώντας και τους αγώνες τους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγει να εμφανιστεί ως ένας «τίμιος» διαχειριστής, ενάντια δήθεν στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Και αυτό τη στιγμή που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, γιατί δεν κάνει «ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και δεν προωθούνται διαρθρωτικές αλλαγές», καθώς και ότι «δε μειώνουν το δημόσιο χρέος»!

Αφού διαπίστωσε ότι «υπάρχει γενικευμένη επιδρομή σε βάρος της εθνικής οικονομίας», αναφέρθηκε στις προμήθειες του δημοσίου, «όπου οι τιμές ξεπερνούν όλα τα διεθνή επίπεδα», στα δημόσια έργα όπου «το τελικό κόστος εκτινάσσεται 2 και 3 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό τους» και τις αποκρατικοποιήσεις, κάνοντας ονομαστική αναφορά μόνο σε «ΣΟΦΤΕΞ» και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ.ά., όπου «το κράτος πωλεί καταβάλλοντας στους αγοραστές πολλαπλασίως περισσότερα απ' όσα εισπράττει». Επίσης επέκρινε την κυβέρνηση για τις «μεθοδεύσεις» (και όχι για την ουσία) όσον αφορά την «εσπευσμένη ρευστοποίηση δημόσιας περιουσίας», που καταλήγουν «σε εκπτώσεις μετοχών με τεράστιες απώλειες σε βάρος του Δημοσίου». Το πρόβλημα για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι «η διαπλοκή της άρχουσας ομάδας με μια χούφτα εργολάβων και προμηθευτών του Δημοσίου, που παραμερίζει την τεράστια πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου και υπονομεύει την αναπτυξιακή διαδικασία». Χωρίς να μπορεί να προτείνει κάποιο άλλο «μοντέλο» καπιταλιστικής ανάπτυξης, γιατί απλούστατα είναι ανύπαρκτο, προτίμησε να «απειλήσει» με επανεξέταση όλων των αποφάσεων για αποκρατικοποιήσεις και ρευστοποιήσεις δημόσιας περιουσίας «που λαμβάνονται χωρίς διαφάνεια και χωρίς διαγωνισμούς», καθώς και για παράνομες συμβάσεις, δίνοντας έμφαση στις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα για τα μεταφορικά ελικόπτερα και τα άρματα.

Μετά τα παραπάνω, με το βλέμμα στραμμένο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είπε με νόημα: «Υποχρεούμαστε να θέσουμε το ερώτημα "ποιοι και γιατί υπερασπίζονται το καθεστώς αυτό;"»...

Παράλληλα ανέβασε τους «αντιπολιτευτικούς τόνους», ακριβώς για να δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι τάχα αμείλικτος αντίπαλος της κυβερνητικής πολιτικής. Την κατηγόρησε ότι καλλιεργεί «κλίμα οξύτητας με επιθέσεις εναντίον της ΝΔ για να σκιάσει τα οξύτατα προβλήματα της κοινωνίας», ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Κ. Σημίτη, γιατί έφτασε στο σημείο να ζητήσει ξένη παρέμβαση στο προεκλογικό σκηνικό, αναφερόμενος στο «αίτημα» του πρωθυπουργού προς τον Τ. Μπλερ για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Εμφάνισαν μια εθνική διεκδίκηση, μια διεκδίκηση όλων των Ελλήνων, σε επαιτεία κομματικής σκοπιμότητας», τόνισε. Καταλήγοντας, επανέφερε την εντυπωσιοθηρική πρότασή του για «εκλογές το ταχύτερο δυνατόν», τονίζοντας ότι ζητά τη θετική ψήφο του λαού και μάλιστα «μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στη φιλομονοπωλιακή διαχείριση (2011-05-25 00:00:00.0)
Δεδομένη η έμπρακτη συναίνεση (2011-05-17 00:00:00.0)
Πρόγραμμα αντιλαϊκών «δράσεων» (2004-10-12 00:00:00.0)
Τα όρια του δικομματισμού (2003-08-22 00:00:00.0)
Χείρα βοηθείας (1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ