Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψήφος τιμωρίας

Αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, με το θάνατο των 21 μαθητών και τον τραυματισμό άλλων τόσων και προκειμένου να «διασκεδάσει» τις αντιδράσεις του κόσμου, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, δήλωσε, δημοσίως, ότι εντός του έτους θα δημοπρατηθεί η κατασκευή του νέου δρόμου στα Τέμπη. Οι δηλώσεις της υπουργού προκάλεσαν κάποια ανακούφιση, καθώς η δημοπράτηση του νέου δρόμου, που η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει με αυτοχρηματοδότηση, καθυστερεί επί χρόνια, αν και κρίνεται επείγουσα.

Προχτές, όμως, σε συζήτηση που έγινε σε ραδιοφωνικό σταθμό, μ' αφορμή το 6μηνο μνημόσυνο των παιδιών που χάθηκαν, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Τσακλίδης, δεν ήταν το ίδιο κατηγορηματικός με την υπουργό του, για το πότε θα γίνει η δημοπράτηση. «Θα δημοπρατηθεί όταν βρούμε τον εργολάβο κι αν δεν προκύψουν διαδικαστικά προβλήματα», είπε ο Γ. Τσακλίδης κι όταν στριμώχτηκε περισσότερο ψιθύρισε ότι «πιθανόν το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2004».

Τούτοι οι κυβερνώντες δεν κοκκινίζουν από ντροπή, ούτε μπροστά στη θέα του άλικου αίματος των αδικοσκοτωμένων παιδιών, που έβαψε την άσφαλτο της Εθνικής Οδού. Το μόνο που μπορεί να τους κάνει να κοκκινίσουν - όχι από ντροπή, αλλά από φόβο - είναι μια κάλπη εκλογών που θα περιέχει ψήφους τιμωρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ