Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης!

Η Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, είναι μια μάχη που για τις Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας έχει ήδη αρχίσει και εντάσσεται οργανικά στην πολιτική εξόρμηση που διεξάγουν μπροστά και στις εκλογές. Αλλωστε, η επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την ανάπτυξη της δράσης του Κόμματος σε πανελλαδική κλίμακα, όσο και με την καλύτερη προετοιμασία του για τη μεγάλη πολιτική μάχη των εκλογών. Κι αυτό μια και είναι γνωστό πως τα οικονομικά του ΚΚΕ στηρίζονται στην προσφορά των μελών, φίλων και οπαδών, ευρύτερων λαϊκών μαζών, ακόμα και εργαζομένων με διαφορετικές προς το ΚΚΕ πολιτικές επιλογές, που όμως πολύτιμη θεωρούν την ύπαρξη και δράση του.

Ενόψει και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης, το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό και πρώτ' απ' όλα στην εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρομεσαίους βιοπαλαιστές, τους διανοούμενους, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους νέους και τις νέες, καλώντας τους να ανταποκριθούν απλόχερα, ακόμα και με την οικονομική προσωπική τους θυσία, στο στόχο της κάλυψης του οικονομικού πλάνου της εξόρμησης.

Συγχρόνως, όμως, απευθύνεται στους εργαζόμενους εκείνους που παγιδεύει με παραπλάνηση και ψεύτικες υποσχέσεις ο δικομματισμός, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που βλέπουν τον αντιλαϊκό κατήφορο των δυνάμεων του δικομματισμού και τους καλεί να συμβάλουν στην καταδίκη των δυνάμεων που η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Πολιτική που λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των ψηφοφόρων τους, που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Να ενισχύσουν οικονομικά και εκλογικά το ΚΚΕ.

Να ενισχύσουν την προσπάθειά του να οργανώσει πιο αποτελεσματικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Ωστε από καλύτερες θέσεις, με περισσότερες δυνάμεις, να αντιταχθεί στην ιμπεριαλιστική επίθεση, να οργανώσει πιο αποτελεσματικά την αντεπίθεσή του, να προωθήσει τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, που θα εμπνεύσει μεγάλους ταξικούς αγώνες, θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία.

«Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης - όπως τονίζεται στην απόφαση της ΚΕ - θα αποτελέσει όχι μόνον ουσιαστική δύναμη για την εκλογική μάχη, αλλά πολιτική πράξη ενίσχυσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης ενάντια στο δικομματισμό και τα οικονομικά του στηρίγματα, την πλουτοκρατία, για ενδυνάμωση της πάλης, για μια άλλη πορεία που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ