Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στάση εργασίας για τις διώξεις

Ανακοίνωση συμπαράστασης από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχιζόμενες δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών του κλάδου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται σήμερα άλλοι 8 συνδικαλιστές, θύματα της μηχανής διώξεων που έχουν στήσει οι μικροεργοδότες του κλάδου, καθοδηγούμενοι από τη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές εταιρίες.

Τη σημερινή 4ωρη στάση κήρυξαν η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου στην περιοχή. Νέα κινητοποίηση θα γίνει και στις 8 Ιούνη ημέρα που σέρνονται σε δίκη και άλλοι 5 συνδικαλιστές. Στις 8 Ιούνη η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. Την αγανάκτησή της για την τρομοκρατική επίθεση και τις διώξεις που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Οπως σημειώνει, στόχος των διώξεων ενάντια στους συνδικαλιστές του κλάδου είναι να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτεί «άμεσα να σταματήσουν οι διώξεις, οι δίκες και οι καταδίκες» και καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ