Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Ούτε βήμα πίσω!

Την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής ήταν μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Νάουσας είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική της κυβέρνησης
Η κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής ήταν μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Νάουσας είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοσία και την πολιτική της κυβέρνησης
Την απόφασή τους να μην περάσουν οι εκβιασμοί κυβέρνησης και εργοδοσίας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» και με μπροστάρη το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα εργοστασιακά σωματεία, τις επόμενες μέρες θα οργανώσουν την παραπέρα δράση τους, για να αποτρέψουν αγωνιστικά τις 250 απολύσεις που σχεδιάζει ο Λαναράς.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, μια μέρα μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει πως η συνάντηση αυτή ήταν αποκαλυπτική για το παιχνίδι που παίζουν σε βάρος των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Ναούσης», η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η ΓΣΕΕ, με στόχο να τους οδηγήσουν σε αποδοχή των απολύσεων.

«Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στις πολιτικές της φτώχειας και της ανεργίας» ξεκαθαρίζει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και δηλώνει πως δεν κάνει βήμα πίσω από την απαίτηση για σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΝ, «το υπουργείο αποδεχόμενο το 30% των απολύσεων του Λαναρά, ζητά λύσεις και προτάσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους!!!

Εγινε πλέον φανερό και στον πιο δύσπιστο ότι η επιθετικότητα του ομίλου Λαναρά, να εκβιάζει δηλαδή μια ολόκληρη περιοχή και με νέες απολύσεις για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, έτσι ώστε να αυξηθούν τα κέρδη του, βρίσκει ενεργό υποστήριξη στο πρόσωπο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ».

Και προσθέτει πως «κυβέρνηση και εργοδοσία, "σοφότεροι" από τους προηγούμενους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων στα Κλωστήρια "χρειάστηκαν" στη συνάντηση και την παρουσία του Χ. Πολυζωγόπουλου προέδρου της ΓΣΕΕ. Η χρόνια εμπειρία του στην προώθηση του "κοινωνικού διαλόγου", δηλαδή την προσπάθεια υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο και οι "καινοτόμες" προτάσεις του, όπως το ξαναπλήρωμα του ασφαλιστικού από τους ίδιους τους εργαζόμενους, στρώνουν το έδαφος για το πέρασμα των σχεδίων κυβέρνησης - Λαναρά, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων».

Και το ΕΚΝ ξεκαθαρίζει: «Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι σε καμία περίπτωση να παζαρέψουμε τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα "Κλωστήρια Νάουσας".

Η άμεση απάντηση βρίσκεται μόνο στο μαζικό ενωμένο και συντονισμένο αγώνα των ίδιων των εργατών με τους αγρότες, τους μικροεμπόρους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, με αιτήματα διεκδίκησης που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτός ο αγώνας μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στα Κλωστήρια, μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα προστατεύει τον εργαζόμενο λαό και τα συμφέροντά του».

«ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ»

Στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους συναδέλφους τους στη Νάουσα, βγαίνουν και οι 80 εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» στο εργοστάσιο του Εβρου («ΟΤΤΟ Εβρος») που εδώ και 20 ημέρες ουσιαστικά δε δουλεύουν, λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Την επόμενη Πέμπτη, 9 Ιούνη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια του Λαναρά για απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ