Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Ζήτησε τα δεδουλευμένα της και βρέθηκε στο Αυτόφωρο!

Σε συνεργασία με την αστυνομία, η θρασύτατη εργοδότριά της την κατηγόρησε για εκβιασμό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Συνελήφθη, επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της! Ο λόγος για την 26χρονη εργαζόμενη Ξανθή Παναγιώτου, από τη Λάρισα, που βρέθηκε πίσω από το κάγκελα, όταν άντρες της Ασφάλειας τη συνέλαβαν την ώρα που η εργοδότριά της, της ξοφλούσε μέρος από τα δεδουλευμένα επτά μηνών και άλλα χρωστούμενα, με χαρτονομίσματα που είχε προσημειώσει για να την κατηγορήσει για «εκβιασμό»!

Η Ξανθή Παναγιώτου εργαζόταν ως εμποροϋπάλληλος - πωλήτρια στο κατάστημα ενδυμάτων της Σοφίας Σπρίτζιου, στη Λάρισα. Δούλευε εκεί από το Νοέμβρη, από τότε, δηλαδή, που της οφείλονται και τα δεδουλευμένα. Τόσους μήνες η εργασία της ήταν απλήρωτη και «μαύρη». Το τελευταίο, μάλιστα, ότι, δηλαδή, είναι ανασφάλιστη, δεν το γνώριζε ούτε η ίδια. Το έμαθε πριν από λίγο καιρό, όταν, ζητώντας βεβαίωση εργασίας από την εργοδότριά της για να μπορέσει να στείλει σε δημοτικό παιδικό σταθμό το παιδί της, πήρε την απάντηση ότι είναι «αδήλωτη»!

Η εργαζόμενη αντέδρασε έντονα και απαίτησε να της δοθούν άμεσα τα χρήματά και όλα τα ένσημα που της οφείλονται. Η εργοδότριά της, όμως, όχι μόνον αρνήθηκε να της τα δώσει, αλλά έφτασε στο σημείο να καταγράψει σε κασετόφωνο συνομιλία που είχε η υπάλληλος με συναδέλφισσές της, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και στην οποία, μεταξύ άλλων, έλεγε ότι θα διεκδικήσει όλα όσα της κλέβουν τα αφεντικά. Τη συνομιλία αυτή παρέδωσε η εργοδότρια στο Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ισχυριζόμενη ότι «είναι θύμα εκβιασμού» από την υπάλληλό της. Στη συνέχεια, κάλεσε στο κατάστημά της την Ξ. Παναγιώτου, να της δώσει ένα ποσόν από τα λεφτά που της χρωστούσε.

Η εργαζόμενη πήρε τα χρήματα και βγαίνοντας από το κατάστημα, ήρθε αντιμέτωπη με τους αστυνομικούς, οι οποίοι τη συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και την οδήγησαν στο κρατητήριο.

Χτες η Ξανθή Παναγιώτου επρόκειτο να δικαστεί από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 14 Ιούνη και αφέθηκε ελεύθερη. Μαζί της στο δικαστήριο βρέθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας τονίζει ότι το περιστατικό αποτελεί «θρασύτατη αντεργατική ενέργεια, που σκοπό έχει την τρομοκράτηση της εργαζόμενης».

Μιλώντας στο «Ρ», η Ξανθή Παναγιώτου τονίζει: «Ετσι κάνουν σήμερα οι εργοδότες. Σε εκβιάζουν για να μην τολμάς να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Αυτό έγινε και στην περίπτωσή μου, όπως γίνεται σε πολλούς χώρους δουλιάς. Είμαι εργαζόμενη μάνα με δυο παιδιά. Κάνω και δεύτερη δουλιά τις Κυριακές για να τα βγάλουμε πέρα. Το μόνο που διεκδίκησα ήταν το δίκιο μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ