Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ - ΦΩΚΙΔΑ
Βιομηχανία προσφυγών κατά συνδικαλιστών

Με προσφυγές στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/82 για απολύσεις και διώξεις εργαζομένων εντείνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης και παρεμπόδισης της πάλης του ταξικού εργατικού κινήματος, υπό τη σκέπη της κυβερνητικής πολιτικής που, άμεσα ή έμμεσα, διαμορφώνει το αυταρχικό κλίμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως, τελευταία, στην Εύβοια έχουν γίνει δύο προσφυγές στην επιτροπή του άρθρου 15 κατά συνδικαλιστών. Ενώ πριν λίγες μέρες, η επιτροπή του άρθρου 15, με μειοψηφία του εκπροσώπου των εργαζομένων και συμφωνία του δικαστικού και του εκπροσώπου των εργοδοτών, ήρε τη συνδικαλιστική ιδιότητα του συνδικαλιστή-αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Φάρμα Μανιταριών» που εδρεύει στους Καθενούς Εύβοιας. Κι αυτό με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες της εργοδοτικής πλευράς και παρότι καταρρίφθηκαν τα έωλα επιχειρήματά της στην ακροαματική διαδικασία.

Καθόλου δεν απασχόλησε τον πρόεδρο της επιτροπής, δικαστικό κ. Ασημομύτη, το γεγονός πως ο εργοδότης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μετά την ίδρυση σωματείου. Κάτι που έχει καταγραφεί, επανειλημμένα, από την Επιθεώρηση Εργασίας και τα τοπικά ΜΜΕ.

Χτες, λόγω της στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων, αναβλήθηκε επ' αόριστον η εκδίκαση της προσφυγής της ΕΑΣ Αμφισσας στην επιτροπή του άρθρου 15 κατά του συνδικαλιστή Παναγιώτη Τζαβαλή, αντιπροέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ