Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
«Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε και να υποχωρήσουμε»

Πάντα έτοιμος να αγωνιστεί ο λαός της Κούβας
Πάντα έτοιμος να αγωνιστεί ο λαός της Κούβας
ΑΒΑΝΑ.--

«Ο κύριος Μπους πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε επιθετική ενέργεια ενάντια στην πατρίδα μας, θα συντριβεί, όπως πάντα, από την αξιοπρέπεια, την αποφασιστικότητα και τη σταθερότητα του λαού της Κούβας». Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, απαντά στα τυχόν ερωτήματα που μπορεί να έχει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφορικά με την επίτευξη των στόχων της πολιτικής σκλήρυνσης του εμπάργκο, αλλά και της έντασης της εσωτερικής υπονόμευσης που ανακοίνωσε από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, ίσως μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την αδηφάγα και «φονική» μαφία του Μαϊάμι, που είναι κρίσιμη κοινότητα για την επανεκλογή του στην προεδρία, όπως επισημαίνεται και στο κύριο άρθρο της εφημερίδα Granma.

Οσο για τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μπους και τίθενται αμέσως σε ισχύ, προκειμένου «να ελευθερωθεί τάχιστα η Κούβα», το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά:

«1. Η δημιουργία της "Επιτροπής για την αρωγή σε μία Ελεύθερη Κούβα", στην οποία προεδρεύουν ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κόλιν Πάουελ αλλά και ο κύριος Μελκιάδες Μαρτίνες, ένας εκ των εκπροσώπων της κλίκας, της μαφίας του Μαϊάμι που βρίσκονται στην κυβέρνηση Μπους, έχει ως κύριο και πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση του εμπάργκο, της υπονόμευσης και τελικά της εξυπηρέτησης του σκοπού ανατροπής της κουβανικής επανάστασης.

2. Την αύξηση των παράνομων μεταδόσεων του Ράδιο και της τηλεόρασης Μαρτί, καθώς και των υπονομευτικών ενεργειών ενάντια στην Κούβα.

3. Την ενίσχυση των πιέσεων σε διεθνές επίπεδο με στόχο την πλήρη απομόνωση της πατρίδας μας.

4. Το νέο κύμα κατασταλτικών μέτρων κατά των Αμερικανών πολιτών που επιθυμών και προσπαθούν να ταξιδέψουν στην Κούβα.

Οπως πάντα, αλλά και σε αυτή τη νέα διατριβή του, ο Αμερικανός Πρόεδρος καταδεικνύει την απαράμιλλη δέσμευσή του για τη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής του εμπάργκο»... αλλά και της εμμονής της αμερικανικής κυβέρνησης... «να καταστρέψουν το παράδειγμα της κουβανικής επανάστασης».

Συνεπώς δεν απομένει τίποτα περισσότερο για την Κούβα, που, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επιθυμεί πάντα ισότιμες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών παρά να «καταδικάσει ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης τις νέες προκλήσεις και το σχέδιο ανατροπής της κουβανικής επανάστασης», ενώ διαβεβαιώνει την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι «η "μετάβαση" που ονειρεύονται ο Μπους και οι οπαδοί του, της μαφίας του Μαϊάμι, δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στην Κούβα. Η πατρίδα μας είναι σε μετάβαση, ναι, αλλά μια μετάβαση στο πλαίσιο της επανάστασης, για μία κοινωνία πιο δίκαιη, μία κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα στην πλήρη ανάπτυξη που μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί να προσφέρει». Οι επιθετικές ενέργειες, αλλά και η αλαζονεία που εκδηλώνεται εκ μέρους των ιμπεριαλιστών, δε φοβίζουν κανένα. Οπως δε φόβισαν 44 ολόκληρα χρόνια. «Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε και να υποχωρήσουμε», τονίζεται τέλος και ως τρόπος αντιμετώπισης της νέας και πιο μεγάλης πρόκλησης εκ μέρους των ΗΠΑ «εμείς αντιπαραθέτουμε την ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αρχές μας, στην ισχυροποίηση της επανάστασης, στο σοσιαλισμό, στο Φιντέλ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ