Τρίτη 14 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΝ
Λεκτική έμμεση κλιμάκωση

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

«Εκδικητική» χαρακτήρισε την πρόθεση της Ουάσιγκτον, να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Δαμασκό, ο αρχηγός του συριακού ΓΕΣ. Την ίδια στιγμή, η Τεχεράνη προειδοποιούσε με «ισχυρή απάντηση» το Ισραήλ, απαντώντας σε εκτενή δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου.

«Ο Λευκός Οίκος δυσαρεστήθηκε με τη στάση της Συρίας στον πόλεμο στο Ιράκ και στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη. Αντί να αναγνωρίζει την αποτυχία της πολιτικής του, επιλέγει να κατηγορεί τη Συρία, δήθεν, για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής και άλλα και τώρα, πλέον, επιλέγει ακόμη και να της επιβάλει κυρώσεις», τόνισε ο στρατηγός Χασάν Τουρκμάνι. Ο αρχηγός του συριακού ΓΕΣ χαρακτήρισε «εκδικητική» την αμερικανική στάση και υπογράμμισε ότι η Συρία θα παραμείνει πιστή στις θέσεις της.

Την ίδια στιγμή, ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποιούσε το Ισραήλ «να μην κάνει αστεία» με το Ιράν και την κυριαρχία του, γιατί «η Τεχεράνη θα απαντήσει με όλη της δύναμη σε οποιαδήποτε πρόκληση». Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση σε δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τον ισραηλινό Τύπο, την Κυριακή, σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ έχει προσαρμόσει έναν τύπο πυραύλου με τρόπο τέτοιο, ώστε να προσαρμόζεται πυρηνική κεφαλή. Ετσι, υποστηρίζει ο ισραηλινός Τύπος, μπορεί να πληγεί μια γειτονική χώρα από αέρος, εδάφους και θαλάσσης, ακόμη και με ατομικά όπλα. Παράλληλα, αναδημοσιεύεται άρθρο του «Σπίγκελ», όπου υποστηρίζεται ότι η Μοσάντ έχει απεργαστεί σχέδιο για πραγματοποίηση επιθέσεων σε τουλάχιστον 5 - 6 ιρανικές θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ