Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οχι» σε οικοδομικό συνεταιρισμό στο Πήλιο

Οχι στην αλόγιστη οικοδόμηση του Πηλίου λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας παράνομο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση πολεοδομικής μελέτης για παραθεριστικό οικοδομικό συνεταιρισμό στο Δήμο Σηπειάδας του Πηλίου.

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε παράνομη την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ με την οποία εγκρίθηκε ως περιοχή προς πολεοδόμηση η έκταση του οικοδομικού συνεταιρισμού.

Στο σκεπτικό της γνωμοδότησης (277/2003) του Ε' Τμήματος του ΣτΕ αναφέρεται ότι δεν έχει καθοριστεί το Πήλιο ως Περιοχή Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδόμησης (ΠΕΡΠΟ) για το νομό Μαγνησίας και πως οι υπάρχοντες οικισμοί στο Πήλιο δεν είναι τόσο κορεσμένοι και επομένως μπορούν να απορροφήσουν τη ζήτηση κατοικίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η ίδρυση του εν λόγω οικισμού. Επίσης, το ΣτΕ επικαλείται λόγους προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στο ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής Πηλίου.

Να επισημανθεί ότι Προεδρικό Διάταγμα για τον ίδιο οικοδομικό συνεταιρισμό είχε κατατεθεί και άλλη φορά στο ΣτΕ και είχε απορριφθεί και στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ