Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ
Αποστομωτική απάντηση στο Σωματείο Λαζαρέτο

Αποστομωτική απάντηση δίνει το Παράρτημα Κέρκυρας της ΠΕΑΕΑ, σε ανακοίνωση του Σωματείου Λαζαρέτο με τον τίτλο «Πού ήταν όλοι αυτοί», που δημοσιεύτηκε στον κερκυραϊκό Τύπο και το οποίο η «Αυγή» πρόβαλε με δύο δημοσιεύματα. Με αυτήν την ανακοίνωση, το Σωματείο Λαζαρέτο εγκαλούσε το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», που διοργάνωσαν στις 5 του Οκτώβρη την εκδήλωση τιμής για τους κομμουνιστές αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ που δολοφονήθηκαν το 1948 στο Λαζαρέτο Κέρκυρας.

Το Σωματείο Λαζαρέτο έφτασε στο σημείο να εγκαλεί τους κομμουνιστές της Κέρκυρας, αναφέροντας τους δικούς του... αγώνες για τον ευπρεπισμό του χώρου εκτελέσεων των αγωνιστών κομμουνιστών. Μάλιστα, ενημερώνει και πως, «κατόπιν πολύχρονων ενεργειών του Σωματείου Λαζαρέτου, του Δήμου Κερκυραίων και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (!!!) θα ανεγερθεί μνημείο που θα συμβολίζει την εθνική συμφιλίωση (σ.σ. θύτες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι)».

Βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, το Παράρτημα Κέρκυρας της ΠΕΑΕΑ τονίζει:

«Το ζήτημα είναι ποιος καθάρισε και ποιοι ευπρέπισαν το χώρο, ή πώς τιμούσαμε και πώς τιμάμε τους αγώνες και τη θυσία των αγωνιστών; Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει ότι όλοι οι εκτελεσμένοι ήταν κομμουνιστές μέλη του ΚΚΕ. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει τους πραγματικούς λόγους - όπως κάνει το Σωματείο Λαζαρέτο - για τους οποίους έφθασαν στην υπέρτατη θυσία, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν με μια απλή δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ. Οι αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Λαζαρέτο αγωνίζονταν κατά της ξένης αγγλοαμερικανικής επέμβασης, για μια Ελλάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Αγωνίζονταν για μια Ελλάδα του δίκιου, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων, για μια Ελλάδα Λαοκρατούμενη, Σοσιαλιστική. Αυτά κανείς δεν μπορεί να τα αποκρύπτει ή να τα διαστρεβλώνει. Οπως, επίσης, κανείς δε δικαιούται να διαστρεβλώνει τα μηνύματα του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού και την επικαιρότητα που έχουν στις μέρες μας κυρίως για τη νέα γενιά που τη διδάσκουν δουλικότητα, μοιρολατρία και υποταγή».

«Αλήθεια, γιατί φέτος στην εκδήλωση ήρθαν για πρώτη φορά εκατοντάδες συμπολίτες που δεν ανέχονταν για χρόνια την παραχάραξη της ιστορίας;» επισημαίνει το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ. «Δεν κοροϊδεύετε το λαό όταν λέτε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βοηθήσει να ανεγερθεί μνημείο (στο Λαζαρέτο);! Γιατί, δεν έχουν περάσει πολλές μέρες που ο επίτροπος της ΕΕ κύριος Γ. Φερχόιγκεν είπε τα εξής: "Αν ήμουν πολίτης των χωρών αυτών (εννοούσε τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες) θα ζητούσα εγώ ο ίδιος την απαγόρευση των κομμουνιστικών κομμάτων"... Κάνετε λάθος αγαπητοί που δεν καλέσατε τον κύριο Γ. Φερχόιγκεν στο Δημοτικό Θέατρο να βραβεύσει τα σχέδια του μνημείου που θα ανεγερθεί (για τους κομμουνιστές αγωνιστές που το μισαλλόδοξο καθεστώς του μοναρχοφασισμού εκτέλεσε)!!!

Καταλήγοντας, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ αναφέρει: «Μας έρχεται στο νου η φράση του νεολαίου Κνίτη στην περσινή εκδήλωση (σ.σ. που διοργάνωσε το Σωματείο Λαζαρέτο): "Αν σηκώνονταν οι κομμουνιστές νεκροί, θα σας έριχναν στη θάλασσα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ