Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελαφρυντικά για τον Τσελέντη ζήτησαν οι συνήγοροι

Να αναγνωριστούν στον πελάτη του τρία ελαφρυντικά, ζήτησε ο συνήγορος του Πάτροκλου Τσελέντη Αριστείδης Οικονομίδης κατά τη χτεσινή του αγόρευση στη δίκη της «17Ν». Συγκεκριμένα, ζήτησε να αναγνωριστούν αν όχι ευγενή τουλάχιστον μη ταπεινά ελατήρια, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη του. Για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας - το οποίο έχουν ζητήσει να αναγνωριστεί και οι εισαγγελείς - ο Α. Οικονομίδης είπε πως «δεν στηρίζεται μόνο στο γεγονός ότι ήδη από το 1988 ο Π. Τσελέντης έχει μεταμεληθεί και απεχώρησε από την "17Ν" χωρίς ποτέ πια να συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες, αλλά στην όλη του στάση απέναντι στη Δικαιοσύνη που αποδεικνύει τη μεταμέλεια αυτή». Το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων ο συνήγορος ζήτησε να αναγνωριστεί για όλους τους συγκατηγορούμενους του πελάτη του που το δικαστήριο θα δεχτεί ότι συμμετείχαν στη «17Ν».

Αναφερόμενος στη δίκη αυτή καθαυτή ο Αρ. Οικονομίδης τη χαρακτήρισε πολιτική, σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να δικάζονται από μεικτό ορκωτό δικαστήριο. Αναφερόμενος ειδικά στον πελάτη και στη στράτευσή του στη «17Ν» είπε ότι αυτός θεωρούσε ότι μέσα από αυτές τις πράξεις θα ξυπνούσαν οι κοιμισμένες μάζες και θα αναλάμβαναν επαναστατική δράση. Και πρόσθεσε: «Οταν με το πέρασμα του χρόνου άρχισε ο Τσελέντης να απογοητεύεται βλέποντας ότι οι μάζες δεν ξυπνούν, δεν τους πλαισιώνουν, δεν τους ακολουθούν, άρχισε να πιστεύει ότι η συνέχιση αυτού του τύπου της ανώφελης δράσης ήταν κάτι χειρότερο από έγκλημα, ήταν σφάλμα!». Τέλος, ο Αρ. Οικονομίδης αρνήθηκε ότι ο Π. Τσελέντης είναι προδότης, σημειώνοντας ότι αν ήταν προδότης θα πρόδιδε τους συντρόφους του εγκαίρως και θα έπαιρνε την παχυλή επικήρυξη. «Απλώς - είπε - έχει μεταμεληθεί, θέλει πλέον να ανακουφίσει τη συνείδησή του και θεωρεί ότι η βοήθειά του προς το έργο της Δικαιοσύνης είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει προς εξιλέωσή του για τα όσα έχει διαπράξει».

Τον ίδιο ισχυρισμό περί μη προδοσίας επανέλαβε στη δική του αγόρευση και ο έτερος συνήγορος του κατηγορούμενου, Θ. Παπαγιάννης, λέγοντας μάλιστα πως ούτε ο Δ. Κουφοντίνας θεωρεί τον Τσελέντη προδότη. Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως «όσον αφορά τον πελάτη σας θα τα πω στην ώρα μου», εννοώντας προφανώς ότι στη δευτερολογία του θα αναφερθεί και στην περίπτωση του Π. Τσελέντη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ