Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Πέθανε ο «αυτοτραυματισθείς» μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα

Υπέκυψε χτες ο 56χρονος Δ. Πιαστόπουλος, ελεγκτής του ΚΤΕΛ Πιερίας, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη μετά από τον τραυματισμό του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου στις 8 Οκτώβρη. Ο Δ. Πιαστόπουλος είχε συλληφθεί όταν αντέδρασε σε έλεγχο που θέλησαν να διενεργήσουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κατερίνης, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπισμού και σύλληψης λαθρομεταναστών. Οδηγήθηκε στο ΑΤ Λιτοχώρου, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Τότε η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας είχε ανακοινώσει πως «ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας, αναίτια και αιφνίδια χτύπησε το κεφάλι του στην πόρτα του γραφείου», με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση...

Χτες το μεσημέρι ο Δ. Πιαστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή. Αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να διαπιστωθούν επακριβώς τα αίτια του θανάτου του.

Πάντως αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για τις συνθήκες τραυματισμού του, αφού οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας δεν πείθουν. Σε συνδυασμό με τη συχνότητα εμφάνισης των φαινομένων βίας και παραβίασης βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, τα ερωτηματικά για τις συνθήκες τραυματισμού που τελικά οδήγησαν στο θάνατο του ελεγκτή, γίνονται αμείλικτα.

Χτες ο γιος του Δ. Πιαστόπουλου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ενώ και οι συνάδελφοί του από το ΚΤΕΛ Πιερίας ζητούν να μπει το μαχαίρι βαθιά στο κόκαλο, ώστε να αποκαλυφθούν οι δράστες του εγκλήματος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας, το βράδυ της Πέμπτης, ο Γιάννης Σκούφας, νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, υπογράμμισε την ανάγκη το Συμβούλιο να απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ