Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπαίει το Ολυμπιακό... λίφτινγκ

Μόνο 150 ιδιοκτήτες κτιρίων της Αθήνας εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για να ενταχθούν στο πρόγραμμα του «Ολυμπιακού λίφτινγκ» που εξήγγειλαν από κοινού η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου και η δήμαρχος Αθηναίων Ν. Μπακογιάννη.

Οπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα αυτό αφορά την αισθητική αναβάθμιση και αποκατάσταση κτιρίων που βρίσκονται σε οδικούς άξονες Ολυμπιακού ενδιαφέροντος, δηλαδή το φτιασίδωμα της φάτσας που θα βλέπουν οι επισκέπτες της Ολυμπιάδας του 2004.

Οπως επίσης έχει εξαγγελθεί, οι ιδιοκτήτες θα επιδοτηθούν με το 30% του κόστους αποκατάστασης (το 50% όταν πρόκειται για διατηρητέα κτίρια), ποσά που θα εισπράττουν αν ενταχθούν στο πρόγραμμα και αφού ολοκληρώσουν με δικά τους έξοδα τις εργασίες.

Στο πρόγραμμα αυτό της ανάπλασης των όψεων κτιρίων, που φαίνεται πως μέχρι στιγμής σημειώνει παταγώδη αποτυχία, υπολογιζόταν ότι θα ενταχθούν 1.000 κτίρια ως τον Ιούνη του 2004 και είχε προϋπολογιστεί ότι θα διατίθονταν σε επιδοτήσεις το ποσό των 14 εκατ. ευρώ., από τα οποία μέχρι τώρα έχουν διατεθεί οι 113.000.

Ετσι, το ΥΠΕΧΩΔΕ αναγκάστηκε με χτεσινή του ανακοίνωση να ξαναδιαφημίσει το... μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο. Οσοι πάντως ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο 1464, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τη Διεύθυνση Ειδικών Εργων Αναβάθμισης Περιοχών του ΥΠΕΧΩΔΕ, την Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και την Κοινοπραξία που συνέστησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ