Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Καλούν σε απολογία στέλεχος του ΠΑΜΕ

...γιατί διαδήλωνε έξω από τα δικαστήρια τη μέρα που δικάζονταν οι 7 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τη συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας

Η συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την οποία η Ασφάλεια άρχισε να καλεί σε απολογία συνδικαλιστές...
Η συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την οποία η Ασφάλεια άρχισε να καλεί σε απολογία συνδικαλιστές...
Μετά την καταδίκη σε πεντάμηνη φυλάκιση των επτά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, άρχισαν οι κλήσεις σε απολογία συνδικαλιστών και εργαζομένων, που συμμετείχαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 6 Οκτώβρη, τη μέρα της δίκης των επτά συνδικαλιστών. Συγκεκριμένα σε απολογία στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης καλείται ο Γιώργος Παπαδούδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να εντείνει τις δίκες και καταδίκες συνδικαλιστών, στοχεύοντας στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στο σταμάτημα των αγώνων που αναπτύσσονται και προκαλούνται από την αντεργατική πολιτική της.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Συντονιστικού Σωματείων Αθήνας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ολοένα και αυξανόμενη τρομοκρατία σε βάρος της εργατικής τάξης η οποία αντιστέκεται σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

«Δεν πρόλαβαν - σημειώνει χαρακτηριστικά - να περάσουν μερικά 24ωρα από την ποινικοποίηση, από την καταστολή, τη βία και τον αυταρχισμό σε βάρος των απεργών των ΟΤΑ και ο κυβερνητικός αυταρχισμός περνά σε νέο επίπεδο, αξιοποιώντας χουντικές μεθόδους όπου αγωνιστές καλούνταν στην Ασφάλεια "διά υπόθεσίν τους". Ετσι τώρα καλείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης "για λήψη απολογίας" το στέλεχος του ΠΑΜΕ Γιώργος Παπαδούδης».

Και καταλήγει: «όποιος και να είναι ο λόγος, η κρατική βία θα πέσει στο κενό. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αχρηστέψει στην πράξη τις μεθόδους εκφοβισμού που επεξεργάζεται και βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Οι αγώνες και η ένταση της ταξικής πάλης θα είναι η απάντηση από το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ