Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Συνάντηση με ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με αόριστες και γενικόλογες «δεσμεύσεις» προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε αργά χτες το βράδυ με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος.

Αυτό που έγινε σαφές στη χτεσινή συνάντηση είναι ότι η κυβέρνηση, αξιοποιώντας το σπάσιμο της απεργίας από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αλλά και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, αποφεύγει να πάρει συγκεκριμένη θέση για τα προβλήματα των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά, στο αίτημα να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, σύμφωνα με τον κανονισμό του ΙΚΑ, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο χωρίς όμως να πει πότε θα γίνει αυτό και ποιο θα είναι το περιεχόμενό του. Η χτεσινή συνάντηση επιβεβαιώνει το ρόλο που παίζουν τα τραπέζια του στημένου «κοινωνικού διαλόγου», που με τόση θέρμη στηρίζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, η ΚΕΔΚΕ και η κυβέρνηση. Ενός διαλόγου που είναι εξ αρχής δεδομένο ότι θα αποβεί σε βάρος των εργαζομένων.

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το χτύπημα της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ από κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΝ και τονίζει την ανάγκη έντασης των αγώνων της εργατικής τάξης για τη σύγκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ