Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΥΕ
Επιπτώσεις στους στατιστικούς δείκτες

Για τέταρτη στη σειρά βδομάδα συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου των υπαλλήλων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις «με τα ίδια υψηλά ποσοστά επιτυχίας και αυξανόμενη αγωνιστικότητα δημιουργεί μια σειρά από πολύ σοβαρές επιπτώσεις» που αφορούν τη μη δημοσίευση δεικτών. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι να μην υπάρχουν οι στατιστικές πληροφορίες για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

Ηδη σε εκκρεμότητα βρίσκονται βασικοί δείκτες στατιστικής αποτύπωσης της οικονομικής πραγματικότητας (όπως τιμών καταναλωτή, βιομηχανικής παραγωγής, λιανικών πωλήσεων κ.ά.). Σε καθυστέρηση επίσης βρίσκονται μια σειρά από δεδομένα που αφορούν τα δημογραφικά δεδομένα, τους εθνικούς λογαριασμούς και τις στατιστικές του γεωργικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΣΥΕ αντιδρούν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου της υπηρεσίας που μεθοδεύει η κυβέρνηση και διεκδικούν μισθολογική εξομοίωση με τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ