Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό

Πάνε πολλά χρόνια από τότε που στη Χίο αποφάσισαν να μεταφέρουν νερό από το Ναγό. Οι σωλήνες όμως που τοποθετήθηκαν κρίθηκαν ακατάλληλες και το όλο εγχείρημα σταμάτησε. Βέβαια, η δαπάνη είχε γίνει, αλλά αυτό που προκρίθηκε - και ορθά - ήταν η υγεία των κατοίκων. Φυσικά, η επιλογή αυτή δεν έγινε από μόνη της, αφού χρειάστηκαν πολλοί αγώνες από τους κατοίκους. Θα μπορούσε κανείς να πει τέλος καλό, όλα καλά. Ελα όμως που τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή της Χίου επανέφερε το θέμα και επιμένει ξανά - μανά να χρησιμοποιήσει τους σωλήνες, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι επικίνδυνοι. Το τι μπορεί να άλλαξε στο διάστημα που μεσολάβησε, δε γνωρίζουμε. Και πάλι η επιστημονική κοινότητα θα απαντήσει. Ομως οι απειλές ενάντια σε όσους αντιδρούν με μηνύσεις, εκτός από αστείες, είναι και παρωχημένες. Και οι Χιώτες - τουλάχιστον ορισμένοι από αυτούς - έχουν δείξει με τους αγώνες τους για το Αεροδρόμιο, τον Ανάβατο και τα Μαύρα Βόλια ότι δεν πτοούνται. Και καλά θα κάνει η Δημοτική Αρχή να προσεγγίσει διαφορετικά το ζήτημα και ν' αφήσει τα ζοριλίκια. Θα επανέλθουμε.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Η κόλαση της παραλιακής

Τα έργα στην παραλιακή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και είναι φυσικό να δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ομως ορισμένες από τις παρεμβάσεις που μετατρέπουν ξαφνικά τις λουρίδες από τρεις σε δυο ή από δυο σε μια, με ανεπαρκή σήμανση, δεν είναι απλά επικίνδυνες, αλλά εγκληματικές. Ιδίως το βράδυ. Είναι τόσο δύσκολο η Τροχαία, αντί να ασχολείται με το κυνήγι των δικυκλιστών που δεν έχουν κράνος, να ασχοληθεί με τη ζωή των οδηγών;

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

«ΔΡΑΣΗ», τεύχος Οκτωβρίου 2003

Η τετρασέλιδη μηνιαία εφημεριδούλα του ΕΚΑ για την Υγιεινή και την Ασφάλεια της εργασίας και την Προστασία του Περιβάλλοντος στο τεύχος αυτό ασχολείται με τις επικίνδυνες ουσίες που πρέπει να προσέχουμε. Αφορμή για το αφιέρωμα αυτό η Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην εργασία. Ακόμα υπάρχει ένα κατατοπιστικό κείμενο για τις πηγές ερεθισμού του αναπνευστικού συστήματος ανά επαγγελματικό κλάδο και άλλο ένα για την προληπτική διαχείριση των αναπνευστικών παραγόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ