Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Το δικαίωμα του αγάλματος...

«Εμπορεύματα: Φαύλος κύκλος. / Το (σάπιο) σύστημα δε μένει ισχυρό χωρίς τους σάπιους / και οι σάπιοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το (σάπιο) σύστημα».

(Γιάννης Πανούσης)

Οι ΗΠΑ όχι μόνον υιοθετούν τον ηλεκτρονικό «Big Brother» κατά της «τρομοκρατίας», αλλά τον διευρύνουν τάχιστα. Το ηλεκτρονικό σύστημα επεξεργασίας δεδομένων (EDPS), δηλαδή ο ηλεκτρονικός χαφιές, ενισχύεται από τα «νέα επιτεύγματα» μεγάλων πολυεθνικών εταιριών της πληροφορικής. Το πολύμορφο, σάπιο, διεφθαρμένο, καπιταλιστικό / πολυεθνικό σύστημα το γιγαντώνουν οι εταιρίες νέας τεχνολογίας: ΙΒΜ, Honeywll - Bull, Texas - Invom κλπ. Ο νομπελίστας οικονομολόγος Μαντέλ, οι Σαφ και Φρίντμαν, με τη γνωστή κυνικότητα που χαρακτηρίζει τους οικονομικούς αστούς αναλυτές του καπιταλισμού, δηλώνουν ότι αυτό το πρόγραμμα θα έχει «ευεργετικά αποτελέσματα» στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία!!! Η θαυμαστή ατμομηχανή του «περίφημου» αμερικανικού συστήματος (του πολέμου) κατά των λαών, με πρόσχημα την τρομοκρατία, θα επιφέρει την αναπροσαρμογή στις επενδύσεις κεφαλαίων, που θα προκύψουν από το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα (πολεμική βιομηχανία /ηλεκτρονική / υψηλής τεχνολογίας).

Η ασφυκτική παρακολούθηση, ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις «Σοκ και δέος», πολέμου (ΕΕ/ΗΠΑ) κατά των λαών, ενισχύεται καθημερινά απ' τις νέες version προγραμμάτων διαχείρισης πληροφοριών. Ανιχνεύονται οι βάσεις δεδομένων εταιριών. Το Capps - II μέσα σε τέσσερις μήνες έγινε Capps - V: Η «συνεργασία» με το πρόγραμμα Carnivove, δηλαδή το σύστημα με το οποίο το FBI μπορεί να παρακολουθεί τη διακίνηση των ηλεκτρονικών πληροφοριών: Ο,τι άλλο «ύποπτο» διακινείται (μέχρι φιλειρηνικές αλληλογραφίες). Καταγράφεται το περιεχόμενο σε ευρετήρια προς «μελέτη». Η παγίδευση / παρακολούθηση οποιουδήποτε τηλεφώνου, η κατακράτηση αλλοδαπών πέραν των επτά ημερών είναι γεγονός. Οι απελάσεις, κατηγορίες που γίνονται εναντίον 600.000 αλλοδαπών φοιτητών, οι οποίοι σπουδάζουν στις ΗΠΑ, φουντώνουν το ρατσισμό. Το σύστημα των εταιριών της πληροφορικής «ενισχύεται» με νέα προγράμματα. Ολα τα συστήματα διαθέτουν αυτόματες εντολές για την παρακολούθηση ηλεκτρονικών επιστολών, χρησιμοποιώντας λέξεις - κλειδιά για σύγκριση. Πέρα απ' τις αεροπορικές εταιρίες, με το Εξελιγμένο Σύστημα Πληροφοριών Επιβατών (ΕΣΠΕ) είναι σε ισχύ παρόμοιο σύστημα δημοσίου χώρου - ελέγχου, που ονομάζεται: Success Information Personal (επιτυχής πληροφορία για πρόσωπα).

Ο γενικός εισαγγελέας Τζον Ασκροφτ επαναλαμβάνει τις λέξεις «να τελειώνουμε το συντομότερο» με τα συστήματα παρακολούθησης κατά πάντων. Με καθημερινά νομοσχέδια, που ψηφίζονται σε δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ, οικοδομούν τις ανεξέλεγκτες εξουσίες, αρχές υπέρ του ηλεκτρονικού μακαρθισμού. Οι ταχύτατες δημιουργίες βάσεων δεδομένων αναπτύσσονται με τη συνδρομή πολυεθνικών κολοσσών πληροφορικής. Εχουν ρίξει το σύνθημα ότι έχουμε έλλειψη πληροφοριών (για καταστολή)! Εχουν δημιουργήσει πληροφοριακές υστερίες. Ο τεράστιος όγκος με τις πιο απίθανες πληροφορίες των πολιτών, όχι μόνο στην Αμερική, Ευρώπη, αλλά σ' όλο τον κόσμο, γίνεται τροφή, σε χρόνο άμεσο, των μυστικών υπηρεσιών. Ολοι είμαστε ύποπτοι. Τα προσωπικά δεδομένα δεν ισχύουν!!! Οι υπερσυντηρητικοί Συνασπισμοί - μαζί μ' άλλους θρησκόληπτους χριστιανούς - πριμοδοτούν το χασάπη των λαών, Μπους (κύριος μέτοχος στο σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ), αυξάνουν τις παραληρηματικές φωνές ότι απειλείται η ασφάλεια των ΗΠΑ. Απλά γεγονότα τα χαρακτηρίζουν τρομοκρατία. Σ' αυτή την Αμερική, που η πρώτη εμφάνιση του καινούριου είναι ο τρόμος, 200 οργανώσεις αντιιμπεριαλιστικές υπερασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα. Το δικαίωμα του Αγάλματος της Ελευθερίας να παραμένει ακόμη όρθιο, κόντρα στη βαρβαρότητα του σάπιου πολυεθνικού συστήματος.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ